AT WOODLANDS

Flog fran Auckland till Invercargill via Christchurch igar. For tillfallet bor vi i familjens holiday house i Riverton eftersom att de haller pa att renovera koket i huset pa garden. Idag har vi kopt skoluniform och fixat mobil, och just nu ar vi ute pa garden och kollar laget. Korna ar inte har just nu utan de kommer hit om ca 2 veckor men vi har traffat 4 utav 7 hastar och hunden. Och en kalv ocksa. Sa sjukt sot!

Foresten mamma och pappa; mitt kort fungerar inte har. Och det slutar galla i februari. Men det loser sig nog pa nagot satt.

AUCKLAND

Nu tror ni sakert att jag ar framme hos vardfamiljen. Men sa ar inte fallet. Jag befinner mig for tillfallet pa ett flott hotell i Auckland. Allting gick som det skulle fram till Sydney. Dar blev det strul med in-checkningen vilket slutade med att alla missade sina flighter. Efter ett par timmars vantan fick vi som skulle flygit till Wellington istallet flyga till Auckland och sa skulle vi flyga vidare till Wellington sedan. Men val i Auckland var det nagra av oss som fick spendera natten har. Inte mig emot: lyxigt hotell med tre-ratters och frukost. Och allt gratis! Dessutom fick jag duscha for forsta gangen sedan jag lamnade Sverige. Det var underbart. Nu ska jag ata frukost och sedan bege mig till the domestic airport. Jag hor av mig nar jag ar i Invercargill. Kram allihopa!

NÄSTA GÅNG NI HÖR FRÅN MIG ÄR JAG I NYA ZEELAND

Då har den stora dagen kommit. Dagen då jag, tillsammans med ett gäng andra från hela Europa, flyger till Nya Zeeland. Jag har väntat på den här dagen i ett år. Jag har sovit i min säng för sista gången på ett helt år. Det känns mer overkligt nu än vad det gjort innan. Vadå, ska jag till NZ? Klart jag ska! För nu sitter jag har iförd dagens megasnygga outfit. Igårkväll gjorde jag, men hjälp av Sanna, en sista edit av mina värskors innehåll och den stora landade på en vikt under 23 kg. Jag sa också hejdå till Sanna och Olivia igår vilket var rätt sorgligt. De har varit mina Åva-kumpaner i två år nu. Will miss you.

För den som vill skypa med mig någon gång under året så är mitt skypekonto theresan93.
DAGENS I-LANDSPROBLEM

Jag vet inte vilka mjukisbyxor jag ska ha på mig på planet..

JOBBIGT

Sanna och Olivia är här. De har hjälpt mig med packningen lite. Just nu väger min resväska 23,3 kg. Sablar vad svårt det är att hålla viktgränsen. För en stund sedan vägde väskan 34,8 kg.

15:40 26-07-2011

Om 24 timmar lämnar jag Sverige.

KAOSARTAT

Jag försöker få ett grepp om min packning. Det är så mycket jag skulle vilja ha med som inte kommer att få plats. Jag menar, hela min garderob kommer jag definitivt inte lyckas klämma ner i väskan och samtidigt klara viktgränsen på 23 kg. Jag tycker att Lena ska logga in på facebook så att jag kan rådfråga henne om packning.
halvkassa bilder

TILL VÄRDFAMILJENDetta är vad jag kommer att ge min värdfamilj: en bok om Sverige och en svensk kokbok.

SISTA LÖRDAGEN I SVERIGE

Idag träffade jag AK och sa hejdå en sista gång innan jag åker. Jag har påbörjat min packning och sitter just nu och kopierar lite viktiga papper.

Hej, jag heter Therese och jag åker till Nya Zeeland på tisdag.


KAN KNAPPT VÄNTA

Om en vecka befinner jag mig i Nya Zeeland. Helt sjukt! Jag har till och med varit i landet i nästan ett dygn.

EN HIMMELSK DROG


SJU YNKA DAGAR

Jag håller på att freaka. Det är bara sju ynka dagar kvar till avresa!

I pappersbunten med information jag fick i maj stod det att flygbiljetterna skulle komma ca 10 dagar innan. Nu är det sju dagar kvar och jag har inte fått dem. Det är ju faktiskt en vecka kvar men jag kan inte låta bli att börja noja lite. Jag har heller inte fått någon mer information om rundresorna och hur man bokar dem. Min tyska "syster" har redan bokat och jag vet ingenting. När jag mejlade STS så fick jag svaret att jag skulle få mer information snart. När är snart?

Vad jag också såg när jag läste igenom papprena var att man skulle behålla originalet av betygen för att ta med till NZ, och skicka en kopia till STS. Jag fick det pappret fixat sista skoldagen och jag var rätt säker på att jag inte skulle klara det. Men det gjorde jag. Jag var i alla fall sjukt stressad över detta papper och skickade iväg det så fort som möjligt. Så originalet har jag skickat iväg och jag har ingen kopia. Hoppas att det inte gör så mycket.

PRICELESSDagens garv fick jag mig när jag snubblade över denna video.

NEW ZEALAND IS A SHEEP


KOM KAMPSÅNG


EIGHT DAYS AREN'T MANY DAYS

when i wake up tomorrow it's only eight days left. just saying.


AT LAST I SEE THE LIGHT


and it's like the fog has lifted

AS IT DRAWS CLOSER

Idag ska jag + familj åka till Vaxholm och äta lunch/middag. Vi passar på att umgås nu när jag snart ska iväg. När jag vaknade imorse och låg i sängen och tittade upp i taket kände för första gången att det kommer att jag kommer att sakna att vakna hemma. Det är inte så att jag inte vill åka. Jag vill åka nu, mer än någonsin. Det är så många som åker nu och jag är jätteavundsjuk. Det är dock snart min tur!


Jag kommer att sakna min familj, min hund, mina vänner och min säng. Jag kommer inte att sakna -27 grader på vintern och fysiklektioner.

EXCITED


THE SUN11

Jag vet att varenda inlägg jag skriver handlar om Nya Zeeland, men det får ni ta. Ni förstår jag är väldigt spänd, glad och excited över att åka och idag är det elva dagar kvar till avresa. Jag kan inte säga något annat än shit pommes. När jag loggade in på mejlen hade jag fått ett mejl från mina area representatives. De kommer också att vara på flygplatsen när jag och Lena kommer.

JUST STUNNING

Vet ni vad? Om två veckor befinner jag mig på nyazeeländsk mark. Om tre veckor ska jag snart gå och lägga mig efter min fjärde dag på James Hargest College. Det känns overkligt. Som en dröm. Fatta att jag kommer att kunna kalla detta land mitt hem. Den som inte är det minsta avundsjuk måste nästan uppsöka psykolog.

   
   
      
  
ph. New Zealand on weheartit.com

SNART ÄR DET DAGS

Jag har nog inte helt och hållet insett att jag om två veckor är påväg till NZ. Jag drömde att jag var i NZ inatt. Jag minns inte vad som hände, men jag hade skoluniform på mig.

2 WEEKS LEFT


TAKE MY HAND AND LET'S JUMP OUT THE WINDOWSVARJag kommer faktiskt inte att vara ensam. Vi är tre utbytesstudenter bara från Sverige som kommer att flyga tillsammans fram till Sydney. I London kommer vi att träffa andra utbytesstudenter från hela Europa som också ska till Nya Zeeland. Där kommer jag att möta Lena från Tyskland som kommer att bo hos samma familj som jag under det kommande året. Under längre flygningar har man också en representant från STS med sig. Men jag kommer att ha någon med mig hela tiden vilket känns tryggt, man är inte ensam om situationen. Det känns dock läskigt ändå. Jag kommer att vara "ensam" på ett sätt som jag inte varit förut. Jag är mest nervös över immigration, det känns som en utmaning i sig. Och att överleva flygtimmarna. Jag är inget fan av att flyga.

JAG FICK EN KÄNSLA


SCORE

Idag trotsade jag min trötthet och släpade mig ut i spåret för att springa 6 km. Och till min förvåning nailar jag min snabbaste tid någonsin.

Snart åker Sanna till USA, och jag är jätteavundsjuk på henne. En vecka efter att jag åkt till NZ flyger min familj till Florida. Dem är jag också avundsjuk på. Vad är det med alla och USA just nu? Mami har i alla fall lovat att de ska shoppa lite åt mig. Hehe.

UTERITT

Jag och lillasyster målade andra varvet på förådet idag, och sen åkte jag iväg och red med Sanna. Jättemysigt faktiskt. Att bara skritta runt måste vara något av det bästa som finns. Förhoppningsvis blir det mycket sådant i Nya Zeeland. Familjen har ju två ridhästar. (Påvägen hem roade jag mig med att ta bilder på mig själv (h3h3)).


obs mobilbilder


FREDAG

Idag har jag solat i massor och varit med Sanna. Vi var iväg och gick lite i butiker/köpte saker som vi behövde och sedan tog vi en ytterst trevlig promenad på kvällen. Men när vi typ var klara men att gå i butiker hittar jag den perfekta skjortan. Jag har letat efter exakt en sådan hur länge som helst och hade gett upp hoppet på att hitta en innan jag åker eftersom att det är sommar och skjortan inte är idealisk för årstiden. Men så hänger den där. Det kändes meant to be och nu är jag i stort sett pank. Men jag har inte lång tid kvar i Sverige och jag kan ju inte ta med mig hur mycket som helst, så inga fler inköp. Jag har sparat en hel del pengar under det senaste året. Jag ska bland annat betala en rundresa som, och jag kommer även att kunna dryga ut "månadspengen" eller vad man nu ska kalla den.

STS anordnar resor i värdlandet. På Nya Zeeland är det rundresor; en på sydön och en på nordön. Mina föräldrar erjöd sig att betala den ena om jag betalar den andra själv vilket är toppen för då får jag chansen att se hela landet. Visst, jag ska bo på sydön men det är fortfarande massor som jag inte hade fått se om jag inte skulle åka på sydöresan.


MEJL FRÅN VÄRDFAMILJEN & NY DATOR

Imorse när jag loggade in på mejlen hade jag fått ett mejl från min värdmamma. Hon skrev att hon ser fram emot att jag och Lena kommer. Det kommer att vara mellan 5 och 8 grader när vi kommer och jag ska ha med mig kläder som jag kan tänka mig att ha på gården eftersom att de kommer att bli smutsiga. Hon vill även att jag ska skriva namn i alla mina kläder, "because 3 girls in one
house, and all the washing getting mixed up is going to be hard to work out what belongs
to whom."

Papi har köpt en ny laptop till mig som jag ska ha med mig. Min gamla hade ett par år på nacken och var sjukt seg. Den nya har fingerprint recognition vilket betyder att jag kan ersätta lösenord med fingeravtryck. Det är superfascinerande att jag kan logga in på facebook genom att dra fingret över en liten läsare.

fml

Jag har provpackat och får inte ens igen resväskan, och då har jag inte packat ner allt jag vill ha med. Jag vågar inte ens fundera över hur mycket den väger..

-


ÖGONFRANSAR

På James Hargest College, eller skolor över huvudtaget i Nya Zeeland, är det en hel del regler. En av dessa regler som jag kommer att behöva följa är no make-up. Kanske inte så kul om man skulle råka vakna upp med en jättefinne eller bara ha en fulperiod. Jag har pratat med min värdsyster och man kan tydligen sminka sig lite grann, everybody do it. Concealer kan jag tänka mig är ok ((kom ihåg att köpa ny!!)) Dock har jag den bästa lösningen. Idag har jag varit iväg och färgat ögonfransarna! Det håller ju förstås inte hela året, jag kan ju alltid färga dem igen. Men skönt att slippa tänka på smink ett tag i alla fall. Även om jag inte har en före-bild kanske ni kan föreställa er vilken skillnad det har gjort. För skillnad är det. Definitivt.


OFF TO THE OTHER SIDE OF EARTH


Stockholm to London
London to Sydney via Bangkok
Sydney to Wellington
Wellington to Invercargill

totalt 34 h i luften (shoot me)


MIN RESVÄSKA

Snart är det dags för mig att packa ner hela mitt liv och åka. Och såhär ser min resväska ut:


den är rosa och har en tjusig bagage tag från Ullared

INVERCARGILL, NEW ZEALAND


Som tidigare sagt ska jag bo på en bondgård som ligger i Woodlands, ca 2 mil utanför i en stad som heter Invercargill och ligger långt ner på sydön. Dock tror jag inte att jag har skrivit så mycket mer än så. Sedan jag fick reda på vart jag skulle bo har jag förstås gjort en hel del research. Gissa hur många gånger jag har googlat. Så här kommer en liten sammanfattning:

Invercargill, med en befolkningsmängd på ungefär 50 000 personer, ligger i regionen Southland. Det är Nya Zeelands sydligaste stad och även en av världens sydligaste städer. Invercargill ligger 483 mil från Sydpolen.
Staden omges av jordbruksmark och naturreservat; bl.a. Fiordland National Park.
Invercargill är hem åt bl.a. 111-åriga tuataran Henry, en reptil som det endast finns två idag levande arter kvar av, och Burt Munro, en nyazeeländsk motorcykellegend.

ph. google


ALL THAT WE CAN DO IS SMILE

Det är inte långt kvar nu. Verkligen inte långt kvar! Inser ni att jag är i Nya Zeeland om fyra veckor? Jag inser det inte själv. Idag har jag målat vårat förråd. Jag får en liten slant om jag gör det så gärna för mig. Behöver alla pengar jag kan få inför mitt livs resa. Jag har snackat lite mer med min värdsyster Lena. Hon verkar jätteschysst. Jag tror att vi kommer att komma bra överens.

Imorgon ska jag vara med Sanna.


RSS 2.0