-

Idag efter skolan hade vi volleyball practise. Efteråt gick vi hem till Lilli medan vi väntade på att Jasons rugby practise skulle sluta. Sedan åkte vi och spelade softball (I suck!) i 40 min innan vi försökte hitta till Girls High' för zumba. Det tog oss typ en halvtimma så vi var nästan 20 min sena, but it was still fun. När vi kom hem hade jag fått ett stort paket från Sverige. Synd bara att jag inte får öppna det förän om en vecka. Igår fick jag ett kort från mormor och morfar, tack!

Imorgon efter skolan ska vi fira Hannahs birthday som var förra veckan, men hon var sjuk på sin födelsedag. Vi ska åka ut till Riverton för en liten surprise get together. Och vi tar med oss badkläder. Håll tummarna för att vi får bra väder!

Jag har ett par exciting weeks framför mig. Nästa torsdag fyller jag 18, på fredagen åker vi på en trip till Stewart Island med International club (they're making me a cake!) och på den 10:onde åker vi på south island tour med STS. Ska jag göra ett bumngy jump? Jag borde nästan göra det...

Oh, och min värdbror Hayden vet att min födelsedag är nästa vecka. Han bara testade mig för att se om jag visste vilken dag det var när jag sms:ade grattis en vecka i förväg.

WHAT I'VE BEEN UP TO

I lördags åkte vi till en fårfarm halvvägs till Dunedin för att hälsa på Delwynes vänner. Vi fick ta på oss extremt snygga kläder och så tog de oss runt några paddocks på motorbikes och sedan visade de oss sina pet lambs. På kvällen var det meningen att vi skulle gå på en fest, men det blev inställd. We were very gutted.

I söndags var vi bara hemma på gården. Vi gick på promenad med Stanley, var ute och sprang, hjälpte till under mjölkningen. Det vanliga helt enkelt.

Jag spelar nu mera i Jasons social softball lag tillsammans med Lena x2 och Lilli. Mina torsdagar är från och med den här veckan fullproppade för då är vi kvar efter skolan. Volleyball, softball, zumba och basketball. Jag kommer att vara stuffed!

FRIDAY

Helg! Den här veckan har gått hur snabbt som helst. Jag är rätt trött idag. Igår kom vi inte hem förän halv 10 för vi hade volleyball practise, zumba och basketball practise. Men solen skiner och det är 17 grader ute. Jag är på sjukt bra humör. Nu planerar jag att sticka ut och springa, so catch ya later!

ROCK CLIMBING IN COLAC BAY

Under 4th period var det vår halva av outdoor rec gruppens tur att klättra. Eftersom att vädret var fint så åkte vi till Colac Bay. Colac Bay ligger precis intill Wakapatu där vår världfamiljs gård ligger. Vi åkte i mini-vans ner till stranden och gick i en kvart till några klippor där vi spenderade eftermiddagen. Jag lyckades klättra ett climb men att firas ner igen var inte alls lika roligt. Det var ryckigt och att luta sig bakåt över en klippkant var rätt så rejält läskigt ((jag var nära på att börja gråta (och de tog en massa bilder på mig)). Men jag överlevde och klättrade ett halvt climb plus abseilade två gånger. Jag är rätt stolt över mig själv med tanke på min oduglighet vad gäller klättring.


Colac Bay off google


THE MIGHTY FIGHTY SHUSHBUGS

Idag spelade vi vår första basketmatch med vårt social team. Vi är the Might Fighty Shushbugs. Ett helt normalt namn. Men vi är ett social team så det måste inte vara seriöst. För seriöst är det inte. Vi har smeknamn på våra tröjor. Vi har mig Swede och mina lagkamrater Schmidty, Meg-arou-rus, Shorty, Asset, Rather Dashing, Batman, T-Bone, Sanmonkey. Vi förlorade i alla fall med 81 - 48.

HEAVEN IS INSIDE

Jag har haft en helt okej dag, och en superbra eftermiddag. Imorse gick vi upp vid 9-tiden, åt frukost och tog på oss våra läckra blåa overaller. Jag lyckades ramla i leran men det är en annan story. Sedan jagade vi lite kor. En hade en kalv hängandes halvvägs ut och en hade ett snett ansikte och såg helt retarded ut. Cracked me up. Jag följde hjälpte till att bära in kalvar i the calf shed.
Vi har börjat släppa ut Stanley i en liten paddock brevid huset. Han är så sjukt söt. Han följer efter en och springer runt. Idag åt han gräs och tuggade på pinnar. He's becoming a big boy.

Min fantastiska eftermiddag bestod av en ritt. Jag värmde upp Trudy lite smått på en volt och sedan red jag längs vägen. Zack följde med. Vi travade och gjorde lite skänkelvikning och galopperade. Trudy var hur fin som helst. Allvarligt talat, varför bor inte jag på en gård i Nya Zeeland i vanliga fall? Det är hur perfekt som helst (bortsett från avsaknad av bussar in till stan). Tänk er att rida längs en väg med får på båda sidor och berg längs horrisonten. Efteråt red jag Trudy barbacka ner till hagen igen. Helt perfekt.


INTERESTING SATURDAY NIGHT

I've met the weirdest guy ever, like you wouldn't even believe how weird he is. He's in our basketball team by the way. We were supposed to go to Hannah's for a movie night but ended up not being able to get there and so we went to Hayden's girlfriend's sister's birthday party. Me, Tessa and Lena drove across the farm through the dark. It was quite a bumpy ride, but heaps of fun. Anyway, the guy I was telling you about. He sleeps in a hospital bed, wears huge pink hippie pants, has a tiny green bike and knits the longest scarf ever that he's going to send to Africa. Lol.

ICE SKATING IN GORE

En snabb review av vad vi har gjort de senaste två dagarna: spelat vår första volleyball match mot The Penguins (Verdon College) och vunnit, haft volleyball practice, gått på zumba, sovit över hos Lilli och åkt skridskor i Gore.

Igår åkte vi skridskor med international club och det var hur kul som helst. Haha, det värsta är att den bästa delen var innan själva skridskoåkningen när vi åt middag. Vi var på maccas, kfc, subway och ett dairy (liten affär). Vi blev utskickade från subway för att vi var för högljudda och vi klättrade på en stor fårstaty (lol).
Sedan åkte vi skridskor i två timmar och jag ramlade bara en gång då Lilli drog ner mig. Det var vi från Hargest och internationals från Boys High' och Girls High'.


hannah, lena, mj, celia, clem, jessica, anna and alice

Idag ska vi gå på Rugby World Cup match, Romania - Argentina. Några av våra kiwi friends kommer också. De ska heja på Argentina så de tänker komma iförda blåa overaller och vita smurf hats. Haha, jag ser fram emot den här matchen.
Ikväll blir det förhoppningsvis movie night at Hannahs. Alice har sin full licence så hon kan kanske komma och hämta oss här ute om vi har tur. Cross your fingers!


HAPPY BIRTHDAY ANNA

Idag fyller Anna 18 år och jag får inte träffa henne. Jag hoppas att du har den mest fantastiska 18-årsdagen (även om du totalt dissade vår skypedejt (not cool)). Vi får lov att fira våra 19-årsdagar ordentligt Anna! Du är helt klart min favoritgrek i alla fall, kom ihåg det.


TRÅKIGT INLÄGG

Idag var en vanlig dag i skolan. Fast vi fick veta lite resultat från förra veckans exams. Jag fick merit på min media studies essay så jag fick en massa klistermärken på min uppsats; de använder väldigt mycket klistermärken här. I matte gick det sådär. Jag fick merit på trig equations och achieved på calculus, de delar som jag varit här för. Resten av matten gick åt skogen.  Men dessa var ändå bara practice exams inför NCEAs i november, så all good.


WE GOT A PET LAMB


... and his name is Stanley!

RANDOMS

me off of lenas camera...


the kitchen at woodlands


me and zack


hot ae


when we were taking photos of sheep

CHEERS TO THE FREAKIN' WEEKEND

Igår slutade det med att jag och Lena följde med Delwyne till the other farm over in Wakapatu för att bygga stängsel och plantera träd. Wakapatu ligger precis vid havet och man kan se Stewart Island. Delwyne tog med oss ner till stranden som lär vara sjukt vacker till sommaren. Men igår var det molnigt och lätt regnigt. De brukar tydligen rida där, galoppera längs stranden. Hoppas att vi får göra det någon dag! Haha, de har även tänkt lära oss att surfa där. Vi får väll se hur det går.
På vägent tillbaka till Woodlands stannade vi och handlade mat. Jag och Lena fick ta av oss våra gumboots utanför eftersom att de var rätt leriga. Det är tydligen helt normalt här att man tar av sig skorna när man går in i mataffären. Weird as. Skulle aldrig ens komma på tanken.

Imorse gick jag upp strax efter klockan 9 och stack ut och sprang. 7 km blev det, plus excercises afterwards. Jag vet inte vad jag ska hitta på idag. Tessa är ute och rider på Trudy så det kanske inte blir någon ridtur idag.

.

Inatt regnade det så det är nog för blött för att rida. Jag får lov att hitta på något annat att göra. Typ tvätta kläder och städa, fun. Eller så sticker jag ut och springer senare. So much boring stuff to do, so little time.
Jag tar förmodligen in Trudy och borstar henne ändå. Och så kanske jag mjölkar kor i eftermiddag.
Igår var jag med om min första mjölkning någonsin. Tänk att jag har mjölkat kor, otippat. Kan meddela att jag blev kissad på, mys..

RUGBY WORLD CUP

Tja Sverige. Idag är första dagen av the Rugby World Cup. Vi såg öppningsceremonin på tv; massor maori, dancing and stuff. Och så fyrverkerier. Första matchen mellan New Zealand and Tonga tog precis slut. Det bärsta laget vann förstås! Jag är rätt excited about going to a world cup game nästa helg. Jag, Lena, Bob och Hayden ska gå på Argentina - Romania på Rugby Park Stadium i Invercargill. Lite snopet att vi inte får se NZ spela, but still.


WE'RE OFF SCHOOL TODAY

De senaste två dagarna har jag haft exams. Media studies and English on wednesday and bioloy yesterday. Alla tre exams gick bra. Men nu är vi lediga för vi har ingen exam idag.

Vi har ridit i princip varje dag den här veckan. Trudy känns bättre för varje ridpass och idag blev det till och med lite galopp (hon bockade av mig i söndags när jag provade galopp) och några små hinder.
Det var meningen att jag och Lena skulle följa med på en camping trip men det verkar som att vi inte kommer att få åka; we're not allowed to go camping without adult supervision..

DON'T KNOW WHAT TO PUT AS A HEADING

Det är lugnt mamma. Jag mår bra. Jag är nog bara lite öm. Det känns bättre idag.

Jag är ledig idag så imorse gick jag upp strax efter halv 9 och stack ut och sprang 7 km. Solen sken och fåglarna kvittrade, haha. Det har varit varmt både idag och igår. Hoppas att våren/sommaren är påväg.
Idag måste jag plugga för jag har media studies och English exam imorgon, och på torsdag har jag biology. Sen är alla exams över för min del så jag är ledig på fredag också!

Så fort Lena kommit ut ur duschen ska vi ut och sadla på Trudy. Denna gång tänker jag inte ramla av. Hon är egentligen en snäll häst men hon är 7 (hon är den äldsta hästen vi har), kan vara lite fiesty och har inte ridits på typ två månader.


me and Lena when we made tea last week.

I HAD A GOOD DAY

Idag skrev vi maths exam och att jag har haft en konstant huvudvärk sedan jag slog i huvudet igår. Så jag har förmodligen skakat om hjärnan rätt ordentligt. Det suger, för jagg vågar inte sticka ut och springa... Men trots detta har det varit en bra dag.

Efter provet tog jag, Lena och Lilli bussen into town. Jag glömde mitt kort så jag kunde inte ta ut pengar men Lena var hur snäll som helst och lånade mig 10 dollar så nu har jag köpt en skinnjacka. Jag har saknat min skinnjacka och jag behöver en ny för min som jag lämnade i Sverige är egentligen för stor. Sedan gick vi på Starbucks, hehe.

På bussen hem kom en av killarna från min "fanclub" fram till mig och gav mig en blomma och sa "I love you". Haha, I have an admirer. I year 10.

När vi kom hem tog jag och Lena med oss våra kameror och gick en promenad för att fota FÅR! Nu har jag en hel drös bilder av får så det får bli ett eget inlägg.


JAG HAR RIDIT IDAG

I natt drömde jag på engelska. Jag minns nästan aldrig mina drömmar så det är möjligt att jag drömt på engelska tidigare. Men inatt berättade jag om celldelning för Lena och en tjej från skolan på engelska. Så nu har jag officiellt kommit in i det.

Idag har jag pluggat ytterst lite inför exams, varit ute och sprungit, jagat en förrymd ko och ridit (och blivit avbockad). Jag slog i huvudet, men jag är okej.




BLAH

Jag har inget att göra förutom att plugga inför exams. Jag orkar inte längre. Så jag har inte heller något intressant att säga. Ibland suger det lite smått att vi bor på en gård och att det inte finns någon public transport.

Igår var jag och Lena ute och sprang i spöregn och blåst. Kan med säkerhet säga att det var den hemskaste löprundan jag någonsin haft. Det har föresten visat sig att jag sprungit nästan 7 km när jag trott att jag sprungit 5 km vilket betyder att jag är snabbare än vad jag var hemma. Jag trodde att jag tappat allt. Men icke. Quite happy about that!


THURSDAY

Jag behöver inte åka till skolan imorgon. Yus! Det ska bli rätt skönt att sova, jag och Lena ska sega hela dagen. Fast jag bör nog plugga inför mina exams. Jag har matte på måndag, media studies och English på onsdag och biology på torsdag morgon. Appropå skola så tycker min engelskalärare att jag är amazing. Jag fick merit++ på min uppsats och hon konstaterade att jag måste ha läst en del engelska tidigare. För att inte nämna vad hon sa när hon såg att jag läser "Pride and Prejudice."

Jag har fått mig en fanclub. Tre mongos på skolbussen blev helt hysteriska när de fick veta att jag är svensk och typ skrek: "Woho! Swedish girls, awesome! I love you Swedish girl!"

RSS 2.0