ICE CREAM

Vi ater glass (glass ar extremt mycket godare i Nya Zeeland an i Sverige (i love cookies and cream)) och kollar pa Heidi. Heidi handlar om en schweizisk flicka som bor uppe i alperna med sin morfar och har en van som heter Peter. Heidi och Peter tycker om getter.

Vi aker tillbaka till Woodlands imorgon eller pa tisdag, och skolan borjar pa onsdag. I ar ar mina amnen: English, art photography, calculus, outdoor rec, biology och study period (haltimme).

LAST WEEK OF SUMMER HOLIDAYS

Idag var vi i skolan för första gången sedan november. Fast förra helgen gick vi runt på skolan med Mirandra, för hon ville besöka Hargest innan hon åkte hem. Mirandra var utbytesstudent på Hargest och bodde hos the Schmidts för två år sedan och var tillbaka och hälsade på. Men idag bekräftade vi vilka ämnen vi vill läsa i år, så det tog inte särskilt lång tid. Imorgon åker vi tillbaka till Riverton (vi kom hem igår) och stannar där tills på tisdag och så börjar skolan på onsdag.

RIDING ON THE BEACH

Vi ar fortfarande i Riverton. Vi badar i havet, och boogie boardar, jag springer. De senaste dagarna har det inte regnat, vilket det gjorde konstant for att tag sedan. Haromdagen gav vi oss ut for att rida nar det var uppehall. Men sa fort vi suttit upp och borjade rida mot stranden pa Wakapatu borjade det sporegna och det blaste som tusan. Det var inte en rolig ritt kan jag saga. Det var bara tur att vi hann tillbaka innan det borjade hagla.
Men igar var det soligt sa vi red igen. Vi galopperade pa stranden och red barbacka i havet. Nar vi raced on down the beach vann Maddie varje gang. Han ar helt klart the bestest pony. Miranda tog bilder sa jag visar vall nagon dag.


RIVERTON

Hej. Vi ar i Riverton. Vi kom hit i onsdags och sedan dess har det fullkomligt osregnat varje dag. Bara for att vi akte till sommarhuset. Men vi har badat i havet anda. Vi har tagit med hastarna sa Trudy, Maddie, Sebastian och Cracker spenderar sina dagar ute pa Wakapatu. Haromdagen red vi trots regnet. Vi red genom hagarna till the sand hills och ut pa stranden dar vi galopperade. Det var nog den basta galoppen jag nagonsin haft. Maddison som i vanliga fall kan vara en aning lat satte av i full fras pavagen tillbaka. Idag ska jag forhoppningsvis traffa Jason.

Berattade jag for er om Mavora? Jag tror inte det. Forra helgen akte jag till Mavora lake med Jason och hans familj. Vi akte bat och went bscuiting. Pa kvallen fick vi besok av en pungrattsfamilj. En var typ en meter ifran mig och Jason. Den klattrade upp pa ett bord och stal en bit mat som den klattrade upp i ett trad och mumsade pa. I Nya Zeeland ses pungrattor som en pest och folk gar ut och jagar pungrattor. Antingen skjuter man dem, men de flesta kiwis vet hur man dodar dem med bara handerna.

Jag ar glad att jag fick folja med till Mavora for det ar jattefint dar, och Delwyne har velat ta med oss dit. Sa det var bra, trots alla sandflies..

COOL STORY BRO

Jag har dansparty i köket. Jag lagar middag åt mig, Tessa och Katie. De andra två är och mjölkar korna och Bob och Delwyne är på Wakapatu.

Igår var det Delwynes födelsedag och Rueben var här. Han ska lära mig att surfa någon dag. Exciting! Han höll på med surf rescue på Oreti beach när han var yngre.
På lördag åker jag förhoppnignsvis till Mavora med Jason och kanske hans familj. Bara det blir bra väder.

Nästa vecka kommer Miranda hit. Miranda som också är från Sverige var utbytesstudent och bodde med the Schmidts för två år sedan. Lite smått spännande.


YOU'RE BEACHED AS BRO


HAPPY NEW YEARS

Idag kom vi tillbaka från Te Anau där vi har firat nyår tillsammans med Delwynes syskon och deras familjer. Vi campade i Rachels och Grants trädgård. De bor en bit utanför Te Anau på en gård som ligger vid foten av Mt Prospect. Jag och Lena hade ingen mottagning på våra mobiler men om man gick upp en bit av Mt Prospect, som är en stor kulle/ett mindre berg så gick det.

Vi har varit inne i Te Anau, gått på rodeo (det var sjukt häftigt!), badat i både en flod, en damm och lake Te Anau, åkt båt och åkt biscuit bakom båten. Biscuiting är askul. Man ligger på och håller fast i som en badring och blir dragen bakom en båt. Att ramla i är dock ingen höjdare.

RSS 2.0