AWESOME DAY

Idag har varit den bästa dagen på länge. Jag har varit så himla glad! Det var bra väder för att vara Invercargill. Jag fick tillbaka ett biologiprov som gått bra. Och en grej som gjorde mig superglad hände, jag kunde inte sluta le. På eftermiddagen åkte vi till vår area representative och red en ponny som vi kanske ska låna medan vi är här.

Imorgon åker vi på rock climbing camp i Wanaka. Jag är inte jättesugen, rock climbing är väll inte direkt min grej. Och vi får ingen sovmorgon alls den här helgen. Vi måste vara i skolan 6.30 am imorgon, vilket betyder att jag måste gå upp klockan 5.

BACK TO SCHOOL

Vi har varit tillbaka i skolan i två dagar nu. Det rullar på som vanligt antar jag. I helgen åker vi på rock climbing camp med outdoor education.


Me and Silivia at Apple Tree Bay, Abel Tasman National Park, Motueka


GO ALL BLACKS!

Vi hade utan tvekan en kick ass kväll. The All Blacks vann! Nuff said.

Imorgon börjar skolan igen efter två veckors lov. Lame as...

2011-10-23

Ikväll är det en stor kväll. Rugby World Cup Final: All Blacks vs France. Vi håller självklart på the All Blacks. Vi kommer att se matchen tillsammans med tjejerna från skolan hemma hos Ella, och sedan sova över hos Lilli. Det är första gången vi får göra något på en kväll, efter tre månader... Det ska bli kul! Och det är Silivias födelsedag. Ti amo e buon compleanno! <3 (google translate, lol).

Jag hoppas att ni sänder positiva tankar till the All Blacks ikväll (imorgon bitti för er). Om de inte vinner kommer hela Nya Zeeland att gå in i depression.

WE LOVE NEW ZEALAND


Queenstown

10 DAGAR I EN BUSS RUNT SYDÖN

Igår kom vi hem från sydöresan. Vi har hunnit göra hur mycket som helst fastän det känns som att tiden har gått jättefort. I Kaikoura simmade vi med delfiner, gick till en sälkoloni och såg en sheep shearing show. I Motueka hoppades det fallskärm, och vi paddlade kajak och gick genom regnskoen i Abel Tasman National Park. Sedan åkte vi till Franz Josef där vi badade i hot glacier pools, såg Mt Cook (Aoraki) och Fox Glacier. Sedan åkte vi till Wanaka där vi besökte Puzzling World och några hoppade fallskärm. Nästa stopp var Te Anau där vi inte gjorde så mycket men på vägen dit stannade vi vid Kawarau Bridge där jag hoppade bungy jump vilket var det läskigaste jag någonsin gjort! Dagen efter åkte vi till Milford Sound på morgonen och sedan till Queenstown. Första kvällen i Queenstown hade vi en hangi (maori meal där man tillagar maten i ett hål i marken). Andra dagen åkte vi shotover jetboats och shoppade. Tredje dagen spenderade vi white water rafting, parasailing och jag och Lena gick på massage och ansiktsbehandling. Nästa dag var vår resa slut och vi åkte buss från Queenstown hem till Invercargill.

Utöver allt detta har vi lärt oss en maorisång och the haka, besökt Punekaiki pancake rocks och en Hokitika greenstone factory, tittat på rugby och mycket mer. Jag ska ladda upp lite bilder, men tills dess finns de på facebook.


KAWARAU BRIDGE BUNGY JUMPER
Kawarau Bridge Bungy - 43 m

WANAKA

Hej alla! Vi ar i Wanaka. Vi har varit i Kaikoura, Motueka och Franz Josef. Kvar av resan efter Wanaka har vi Milford Sound och Queenstown. Imorgon kommer jag troligtvis att hoppa bungy jump fran Kuwara bridge (43 m). Varldens forsta commercial bungy location.

SOUTH ISLAND TOUR

Det här är sista gången ni hör från mig under de kommande 10 dagarna. För klockan 2 idag lyfter vi från Invercargill och flyger till Christchurch där sydöresan börjar.

Btw, Stewart Island var asbra. Små sandstränder lite varstans som påminner om Thailand, fast det var inte lika varmt förstås. Men vi hade shorts och t-shirt och jag har tagit mitt första dopp i Nya Zeeland. Det var svinkallt i vattnet men det var härligt ändå. Vi djuphavsfiskade, gick omkring, kollade på fåglar, seglade, lekte i ett gym, spelade touch rugby på en strand och åt hur mycket som helst.


MY AWESOME 18TH BIRTHDAY

Jag har haft en awesome 18th birthday! Jag har aldrig i hela mitt liv fatt sa mycket presenter.

Jag fick ett silverarmband med NZ i ett hjarta, en kiwi fagel och the NZ fern fran min vardfamilj. Gissa om jag blev glad. Tessa och Lena gav mig en I♥Justin Bieber penna och en Justin Bieber dagbok, lol. They know how much I loooooooove him, not. Hayden och Trudy gav mig en ko-mossa. Jag fick massor av andra presenter, for att inte namna alla paket hemifran. Thanks everyone!
Jag fick ett paket fran Celia som ocksa hade bakat brownies, cookies och ett kort skrivet pa svenska fran Hannah, presenter och en cupcake fran Naomi och Clem och ett halsband och en kitkat fran Shannon och Lorissa.

Jag har atit hur mycket onyttigt som helst: cake, ambrosia, lollies, chocolate, ice-cream, brownies, cookies and I've still got stuff left. Hey fatty! Men vi var i alla fall pa zumba, hehe. Sammanlagt har de sjungit for mig fyra ganger idag. Och jag har fatt mitt har fixat, sa nu ser jag normal ut igen.

Overall I've had a kick-ass birthday!

LAST NIGHT OF BEING 17

Jag har varit en dålig svensk. Hata mig inte, men jag bakade inte kanelbullar på kanelbullens dag. Jag tänker baka dem, men hade inte tid för vi hade pony club.

En tråkig sak är att jag ser ut som en råtta i håret just nu. I söndags färgade jag håret eftersom att jag hade lite utväxt. Det slutade med att mitt hår var nästan vitt/gult. Så jag skulle färga tillbaka det men det blev grått. Det ser sjukt äckligt ut. Men jag ska få det fixat hos en frisör imorgon efter skolan. Fatta vilken tur jag har som lyckades få en tid imorgon. We've got stuff on every day this week. Och på måndag åker jag och Lena på sydöresan. Jag hade ärligt talat inte överlevt två och en halv vecka som jag ser ut just nu.

Anyway. När jag vaknar imorgon är jag 18 (!!!).

BEST WEEKEND SO FAR

Jag kan med säkerhet säga att den här helgen har varit den bästa hittills. Först och främst så har det inte regnat alls. Det har varit sol fredag, lördag och söndag. I fredags åkte vi ut till Riverton efter skolan till Alices crib. Vi åt sjukt mycket och åkte runt längs med havet. Vi satt på några klippor och såg solnedgången, och några badade. Det var typ helt perfekt. Jag har nog aldrig ätit så mycket onyttigt under en kväll som jag gjorde då.

Igår, lördag, tog vi bilen till Bluff som är sydöns sydspets. Jag, Lena och Tessa gick en trail längs med vattnet och sedan upp för Bluff Hill. Haha, vi kände oss extremt otränade på vägen upp; vi stannade och vilade på varenda bänk. Efteråt köpte vi kulglass och Delwyne konstaterade att de håller på att omvända mig från att äta sallad. Vi åkte in till Invercargill och gick på en restaurang vilket blev som min birthday tea för vi kommer inte ha tid någon annan tag. Very good day.

Idag tävlade Tessa dressyr, cross-country och show jumping så vi har varit ute i Otatara i stort sett hela dagen. Det gick bra för Tessa i alla fall. Hon låg på andra plats efter cross-country men vi orkade inte stanna kvar och vänta på resultatet så vi får se hur det gick senare.

Jag har tagit en massa bilder, men jag är för lat för att redigera dem och det tar upp så mycket av internet att ladda upp dem så jag tänker inte ladda upp dem nu.

RSS 2.0