PLACERING

De har problem med systemet på STS så jag har inte fått ett riktigt placeringsbrev ännu, men jag vet vart jag ska bo. Sofia på STS, som jag mejlade med, skrev att hon tyckte det var viktigt att jag får veta vart jag ska så snart som möjligt. Så nu vet jag vart i Nya Zeeland jag ska bo och jag vet hur min familj ser ut.

Så ... Jag ska bo i Invercargill. Jag kommer alltså att bo väldigt långt söderut i Nya Zeelands sydligaste stad. Detta betyder att det kommer att vara ganska kallt. Vilket var lite av en besvikelse. Men det blir nog ett bra år i alla fall. Jag kommer att bo på en gård där de har hästar, kor, katter och hundar som ligger ca 20 km utanför Invercargill. Jag kommer därför att åka skolbuss till skolan.

Men familjen då?
Värdföräldrar:  Robert och Delwyne
Värdsyskon:  Daniel (M) 24yrs, Tessa (F) 14yrs, Hayden (M) 22yrs, Reuben (M) 20yrs

Jag kommer att gå i James Hargest College: www.jameshargest.school.nz
Skoluniformen är som förväntat inte den snyggaste. Det finns bild på skolans hemsida om ni har lust att kika på den. Annars har jag lovat att lägga upp bild på mig iförd uniformen i framtiden.


IMORGON TAR JAG TÅGET

Imorgon tar jag X2000 till Göteborg och sedan buss ut till Stenungsön där jag ska spendera helgen med andra blivande utbytesstudenter. Det ska bli himla kul! Jag har ingen som helst aning om vad vi ska göra på lägret, men det lär vi ju få veta när vi kommer dit. Det enda jag vet är att jag ska ta med mig varma och oömma kläder.

AVRESELÄGER

På fredag, den 25 mars, sätter jag mig på tåget till Göteborg. Jag ska på avreseläger med STS. Jag kommer att spendera helgen tillsammans med andra utbytesstudenter som ska till övriga världen, alltså inte USA. Det är så många som ska till USA så de får ett eget USA-läger. Förhoppningsvis får jag träffa någon mer som ska till Nya Zeeland då. Jag fick ju veta under julminglet att det är två personer till i Sverige som ska till Nya Zeeland. Det vore himla kul!

RESEARCH


Såhär i väntans tider spenderar jag mycket fritid åt att researcha. Jag har läst på ganska mycket om Nya Zeeland. Och visst blir man taggad på att åka! Jag läser en hel del utbytesbloggar, inte bara folk som är i Nya Zeeland för det har varit svårt att hitta sådana. Jag har tittat på en massa youtube-videos om NZ English och tittat på olika skolors hemsidor. Förhoppningsvis får jag mina papper snart. Så att jag kan läsa på om området jag ska bo i!

FUNDERINGAR

Jag har tänkt mig att jag ska börja blogga här oftare. Kanske åtminstone en gång i veckan. För även om det inte händer något speciellt som har med utbytesåret att göra så kan jag ju i alla fall skriva lite om hur jag ligger till i "tankeprocessen". Jag tänker ju himla mycket på det här med mitt år på andra sidan jordklotet. Jag är för det mesta inte orolig eller så. Just nu undrar jag mest över vilka min framtida värdfamilj är.

RSS 2.0