GRENZALLEE










Hotellrummet, området vi bodde i och vår tunnelbanestation Grenzallee.

SMILE










weheartit.com

LÖRDAG

Jag börjar bli lite allmänt rastlös. Jag går och väntar på att det ska ske något på NZ-fronten. Jag har läst om folk som nyligen fått reda på värdfamilj och börjat mejla med värdfamiljen. Men jag då? Visserligen vet jag att jag har en familj och hur den ser ut. Men jag vill ha mitt officiella värdfamiljsbrev. Så att jag vet att det är säkert. För just nu känns det inte så verkligt som jag vill att det ska kännas. Tänk om det visar sig att jag inte får bo hos den här familje. Jag har två av mina värdsyskon på facebook. Jag har tänkt ett flertal gånger att jag borde skicka ett meddelande till dem. Jag har pratat lite med min värdsyster men det var typ en månad sedan. Saken är den att jag inte vet vad jag ska skriva. Jag tror att jag inte riktigt vågar fråga en massa saker, eftersom att det inte känns 100% säkert ännu. Vad ska jag göra!?

GRÖN KJOL


Jag hittade en urtjusig kjol på en second-hand shop i Berlin. Måste säga att den påminner starkt om min framtida skoluniform!

HELT OKEJ


gammal bild från förra sommaren

Efter att provet idag gick bra var jag nöjd. Jag fick även veta att jag fick mvg på nationella English speaking och att jag klarade senaste fysik provet. High five! Sedan ett besök på gymmet efter 1 och en halv veckas frånvaro. Och hur bra kändes det inte? De 5 km löpband som jag värmde upp med kändes som a piece of cake. Nöjd. Inatt tänker jag sova gott!

I DAGSLÄGET

Allt jag vill göra är att sova. Första dagen tillbaka efter lovet och jag känner mig redan utpumpad. Fast det beror mest på att jag måste banka in 19 fullskrivna A4-sidor om djurens fysiologi tills imorgon och läsa ut "The kite runner" á 400 sidor (dock har jag bara 230 sidor kvar). Bara att börja antar jag. Och hålla tummarna för att det går vägen imorgon.

VILL HA


Om någon har lust kan denne gärna få införskaffa sådana åt mig. Tryckutjämnande öronproppar står på min önskelista inför den sjukt långa flygningen till Nya Zeeland. Visst kan man stå ut med obehaget i öronen under en kortare flygresa, men när man ska spendera över 30 timmar ombord på ett flyplan... Jag vill ha öronproppar!

DAGENS ATT-GÖRA

På dagens att-göra-lista stog:

- Sticka ut och springa
- Plugga biologi (minst 50 sidor)
- Sola
- Skriva en kemilabbrapport
- Städa mitt rum

Idag har jag sprungit 6 km, pluggat 60 sidor biologi samt suttit ca 3 timmar i en solstol. Påbörjat en lapprapport och städat mitt rum. Bra jobbat eller vad?

DREAMCATCHER


Min drömfångare köpte jag på marknaden på Alexanderplatz i Berlin för 8 euro.

SHORTS OCH LINNE




Tummen upp för det fina vädret! Jag har bara suttit ute en stund och det börjat redan synas vart jag haft mitt linne. Hunden har inte heller något emot solen. Han verkar tycka att det är minst lika härligt som jag tycker. Egentligen borde jag plugga, men vem har lust med sådant när man kan ligga och sola?

SKÄRTORSDAG






Såhär spenderade jag min torsdag. Tillsammans med Anna och Sanna inne i stan. Vi drack iskaffe/iste i solen och pratade. Helt okej torsdag med andra ord!

BERLIN STREET ART








FLYING


De spelade Airplanes medan vi väntade på take-off. Passande låt kan man tycka!

HEMMA

Jag är hemma igen! Det har varit några mysiga sommarvarma dagar i Berlin. I måndags såg vi Checkpoint Charlie och shoppade, i tisdags var vi på Sachsenhausen koncentrationsläger och under onsdagen shoppade vi och satt på uteserveringar. Jag har insett att jag är väldigt duktig på att handla på HM. Oavsett var jag är går jag mer än gärna på HM (allt jag har köpt förutom två saker kommer från HM). Jag lägger upp bilder under de kommande dagarna, hoppas att alla har haft det bra hemma i Sverige!


IF YOU COULD GO ANYWHERE, WHERE WOULD YOU GO?












weheartit.com

SNART ÅKER VI

Vi åker till Arlanda om mindre än en timma. Det ska bli så himla kul! Jag har bl.a. läst om en second-hand butik där man kan köpa kläder för kilopris. Planen är även att vi ska besöka Sachsenhausen, ett gammalt koncentrationsläger utanför Berlin. Men, nu måste jag packa det sista. Vi hörs när jag är hemma igen!

I BERLIN


Kom ganska nyligen hem från gymmet, det blev sista gymträningen på en vecka. Imorgon eftermiddag ska jag åka till Arlanda och halv sju går planet till Berlin. Och jag måste packa! Jag har inte börjat än. Men det ska vara varmt i alla fall. Jag funderar på att ta med mig ett par shorts. Frågan är bara om jag får användning för dem. Man kan ju alltid hoppas. Ett som är säkert är att det kommer att bli en kul resa, och det är redan besämt att en stor del av tiden kommer att spenderas på uteserveringar. Like!

JAG BADAR I SKOLBÖCKER

Imorgon väntar ett fysikprov och jag känner mig inte alls förberedd. Jag förstår i princip ingenting och alla uppgifter jag gör blir fel, kul. Det ska bli så otroligt skönt med lov. Och på söndag åker jag till Berlin. Det ska bli skönt att komma bort ett tag!

Jag ska inte bli fysiker. Och jag ska säkerligen inte läsa fysik i NZ.

JAG HAR FÅTT MEJL

Idag har jag fått mejl från STS angående avresemötet som ska hållas i maj för de som inte gick på det under lägerhelgen. Det blir av den 22 maj. Förhoppningsvis får jag återse några utav de andra utbytesstudenterna jag träffade på avreselägret på Stenungsö.

EN LISTA, OM MIG

Du heter? Therese Eva Ulrika Wetterwik
Smeknamn: Tessi
Låt som du sörjer till när du är ledsen? Anthony & The Johnsons - Hope there's someone
Beroende av? Kiwi
Vad tror folk om dig? Ingen som helst aning
Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon
Brukar du skratta för dig själv? Jodå, det händer!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? ”Aha okej, nja inte så jätte :P kunde typ inte förklara metod så bra”
Var bor du? Täby, Stockholm
Trivs du där? Mer eller mindre
Hur svarar du i mobilen? ”Hej, det är Therese” eller ”Hallå?”
Vem ringde du senast?
Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Ärligt talat så minns jag inte
Brukar du komma i tid: För det mesta
Hur känner du dig nu:
Nöjd för att jag lagade min egen middag och det blev bra!
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter:
De kan ju vara bra att ha, men sådär himla fräscha är de ju inte
Vad saknar du:
Att vara liten
Hade du en bra kväll igår:
Den var helt okej
Favoritdryck på morgonen: Kaffe (eller te)
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23 under veckorna, efter 24 på helgen
Är du blyg?: Innan man lär känna mig
Sysslar du med någon idrott: Ridning
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Mja, varför inte
Har du spytt offentligt: Det har jag faktiskt inte gjort
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Det vet jag inte fören det händer
Är du nöjd med ditt liv: Ja, det gör jag men det kan alltid bli bättre
Är du bortskämd: Det tycker inte jag i alla fall
Vad gör du i morgon: Skola på dagen, ridning på kvällen
Vad är det värsta du vet? Dubbelmoral, lögner, korkade människor, våld och back stabbers
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har några riktigt bra vänner
Vad är det finaste du fått? Min kamera, utbytesåret i Nya Zeeland
En speciell dag du minns: När vi fick Leo (min hund), dagen då mina föräldrar sa ja till att jag skulle få åka till NZ
Du samlar på: Hårnålar, haha
Vem ringer du när du är arg/ledsen: När jag är ledsen vill jag vara ifred, så ingen
När grät du senast: I fredags
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Spara en del, köpa kameraprylar, shoppa
Vill du gifta dig? Någon dag vill jag det
Vill du ha barn?
Ja, det vill jag
Är du musikalisk?
Inte särskilt
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Bor dina föräldrar tillsammans:
Ja
Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Det har jag nog
Biter du på naglarna:
För det mesta nej, men det händer...


I'M GONNA LOOSE CONTROL












weheartit.com

THE YOUNGEST COUNTRY ON EARTH



Det är svårt att fatta att jag faktiskt ska bo där under ett års tid. Men tänk att det ska jag. Om jag ska vara ärlig så såg jag den här videon för ca ett år sedan, och då bestämde jag mig för att jag ville åka till Nya Zeeland. Jag såg videon konstant och kunde alla ord utantill. Geeky.

KEEP MOVING

Jag kom precis hem från en löprunda på 5 km. Det gick så mycket lättare den här gånger, och snabbare! Det dröjer nog inte särskilt länge till att jag når mitt mål. Hur jobbigt det än är att springa så är känslan efteråt underbar. Nu är det mindre än en timma kvar till Desperate Housewives och jag har en väldigt bra ursäkt till att inte plugga inför kemiprovet ((jag glömde boken i skolan dagen innan prov, smart!) men jag lär försöka plugga lite ändå)), så jag tror att det här kan bli en ganska så bra kväll.

I ♥ IT










weheartit.com


PLUS OCH MINUS

+ Inställda lektioner
+ Det är varmt och vårigt ute
+ Nästa vecka är det påsklov
+ Jag åker till Berlin på söndag

- Strumpbyxor som går sönder första gången man använder dem
- Tonvis med skolarbete
- Jag har sjukt mycket träningsvärk

UTBYTESSTUDENT.SE


Nu ligger min bloggprofil uppe på www.utbytesstudent.se. Dock upptäckte jag att mitt efternamn är felstavat (folk missar jämt och ständigt att det ska vara w på både ställena och inte v på andra). Men, man kan ju inte få allt här i värden och det är ju inte världens undergång. Det är föresten ett tips till er som är intresserade av att vara utbytesstudent osv. att kika in på hemsidan. Där finns mycket att läsa om livet som utbytesstudent!

TRÄNING


Sen årsskiftet har jag tränat minst två gånger i veckan på gym. Jag har aldrig i hela mitt liv hållt igång med träning under en så lång tid. Jag brukar få ryck och träna varje dag i två veckor under sommarlovet när jag inte har något att göra på dagarna. Men den här gången har jag hållit igång, och jag är rätt stolt över mig själv. Jag kommer att vara så himla fit när jag åker. Frågan är dock om jag håller igång när jag kommer till NZ. Jag har ju läst runt lite, och jag har fått reda på att i princip alla som åker iväg som utbytesstudent går upp i vikt. Så jag är lite orolig över att jag ska lägga av när jag åker för att jag inte orkar och då tappa all kondis och muskelmassa jag byggt upp, och såklart gå upp en massa i vikt.

Jag har lagt på ett extra kol i min träning. Jag har ett arbete som ska göras för idrotten som går ut på att man ska bli mer medveten om kost i samband med träning, framför allt konditionsträning. Så nu har jag bestämt mig för att börja springa en gång till i veckan. Nu brukar jag springa 5 km på löpband som uppvärmning innan styketräning vilket jag göra två gånger i veckan. Idag är en av mina gymdagar och jag planerar att gå till gymmet. Hurtigt värre!


STUDIEUPPEHÅLL

Idag var jag förbi studie och yrkesvägledaren då han velat att jag ska titta in. Tydligen har min ansökan om studieuppehåll försvunnit. Så nu måste jag fylla i en ny lapp. Men det skulle inte bli några problem. Det finns plats i klassen under mig och det kommer att beviljas (för det gör det alltid som syon sa).

Jag har blivit så himla taggad på att åka under den senaste tiden. Jag är inne på min framtida skolas hemsida i princip varje dag och googlar Invercargill gör jag med jämna mellanrum. Och jag har ju som sagt haft lite kontakt med min värdsyster. Nu är det ungefär 3 månader kvar tills jag åker (max 3 månader och 12 dagar). Snart är det dags!

SÅHÄR KÄNNS DET JUST NU

Jag vill åka iväg typ nu. Jag vill hur mycket som helst. Idag har inte varit den bästa utav dagar så jag vill bara bort. Det gick okej på biologiredovisningen som vi höll idag, men nationella i Engelska B speaking gick dåligt. Jag blir så besviken på mig själv. Så nu kan jag inte tänka på något annat än. Det fick mig att bli lite orolig. Jag vet att jag är töntig men jag börjar fundera över hur det ska gå med språket när jag åker. Jag är rädd att jag inte ska kunna prata överhuvudtaget. Jag har höga krav på mig själv och hatar verkligen att säga fel. Sen är jag även rädd att jag inte ska förstå vad folk säger. Jag ska ju till en del av världen där de har accent. Tänk om jag inte förstår vad de säger?

ATT VÄLJA ÄMNEN

Jag har börjat fundera lite över vilka kurser jag vill läsa under mitt utbytesår. Eftersom att jag vet vilken skola jag ska gå i så vet jag ju redan vilka kurser de erbjuder.

Outdoor Reacreation verkar vara något för utbytesstudenter. Då får man uppleva naturen på ett sätt som man annars inte skulle ha fått. Det involverar bland annat rock climbing, kayaking, tramping och skiing. Dock är jag inte så jättesportig av mig. Det kan nog vara kul ändå och det känns som att det skulle ge en möjlighet att ta vara på mitt år.

De har även photography i year 13, vilket känns som en självklarhet att jag ska välja med tanke på att jag läser foto här hemma. Biology är ju kul och matte borde man läsa så att man inte tappar det. Historia kanske? Och vore det inte kul om jag kom hem och kunde prata maori? Inte för att jag tror att jag skulle kunna lära mig det på ett år.

TISDAG

Jag har lite smått börjat mejla med min värdsyster Tessa. Det är himla kul att ha lite kontakt med dem. Hon har tydligen en hel del frågor till mig, men hon tänkte att hon skulle portionera ut dem. Hon har bland annat frågat hur ofta jag rider och vilken färg jag vill ha i mitt rum. De ska måla om rummet jag ska bo i. Men det känns fel att säga åt dem vilken färg de ska måla. Det är ju trots allt deras hus, så det får bli en överaskning!

STENUNGSÖ 25/3 - 27/3

Sista helgen i mars var jag som sagt i Göteborgsskärgård på avreseläger med andra STS-elever. Vi kom dit på fredagskvällen så den dagen hann vi inte göra så mycket. Vi åt middag, körde "speed-dating" och lyssnade på en presentation av en kille som hade varit utbytesstudent i USA (om jag minns rätt). Det var i alla fall fyra f.d. utbytesstudenter där och de tre andra (Australien, Kanada och Spanien) berättade om sina år under lördagsförmiddagen. Under lördagen hade vi frågesport om länderna vi alla skulle till, disskutioner om att vara utbytesstudent och vilka situationer man kan tänkas hamna i och på kvällen grillade vi marshmallows. På söndagen vid 10-tiden åkte vi tillbaka in til Göteborg för att åka hem, eller gå på avresemötet om man ville vilket jag gör i Stockholm i maj. Det var svinkallt hela helgen, men vi överlevde!

Jag bodde tillsammans med två tjejer som hette Daniella och Malin, som båda skulle till Kanada. Jag fick bl.a. träffa de andra två som ska till Nya Zeeland, en av dem går i samma skola som mig. Sammanträffande eller vad?


Stockholms central


Tåget mot Göteborg


Utsikten från vårt rum


Från vänster: Malin, Mathilda, Jag, Daniella, Åsa & Elin


Utanför kursgården


Mina rumskompisar Daniella och Malin


Daniella


Matsalen

RSS 2.0