RUGBY

Gissa vem som nu mera är medlem i skolans rugbylag? Jag! Gissa vem som gick på sin första morgon fitness träning klockan 7.15 innan skolan imorse? Jag igen! Jag kommer att komma hem och vara manlig och muskulös. Nu måste jag bara skaffa tandskydd och spikskor. Träningar och matcher börjar efter lovet.

KAYAKING CAMP

Jag är hemma igen.

Vi träffades på skolan vid 9-tiden i måndags och åkte till Mavora lakes i minibussarna. Väl där satte vi upp tälten etc. Vi delades upp i två grupper och första gruppen paddlade kajak medan vi i grupp två samlade ved och gjorde i ordning. När de andra kom tillbaka var det vår tur att paddla. De lärde oss att paddla in och ut it eddies (stilla eller motsatt strömmade vatten som orsakas av ett föremål i vattnet). Jag gjorde det perfekt på första försöket. Den ni! Jag har tydligen talang när det kommer till kajak. Vi paddlade ner för några rapids och övade rescues. Sist gjorde vi x-rescues som är när man tippar över och lossar sin spray skirt så att man hamnar i vattnet. Man tömmer kajaken på vatten och klättrar in igen. Gissa om det var kallt. Vattnet var svinkallt, och solen gick ned så jag frös som jag vet inte vad resten av kvällen fast att jag hade underställ, fleece och två jackor på mig. Vi grillade marshmallows and någon deg som Lena och Lilli hade gjort.

Andra dagen väckte de oss 7.30 och tvingade oss att bada. Det var svinkallt. Vi paddlade vi kajak på morgonen ner till the student thriller (first rapid) där vi paddlade genom "gates". Jag tippade över, men det gjorde alla tjejer i min grupp så det var okej haha. Sedan åkte vi ned för en "slide" innan vi gick tillbaka till lägret.
På eftermiddagen raftade vi ned för floden. Vi var för många i vår raft så jag utsågs till navigator vilket innebar att jag var tvungen att stå up och hålla i ett rep för att hålla balansen. Vi var tvugna att tippa över som del av kursen och det var så kallt, jag fick i princip panik i vattnet. När vi kommit upp var jag kall eftersom att jag inte paddlade så jag kunde inte göra den andra raften.

Sista dagen var det meningen att vi skulle upp och bada igen vid 6.30, men de skonade oss och lät oss sova till 7.30. Vi packade upp och åkte på en sista raft innan vi åkte tillbaka till skolan. Jag hade världends bästa dusch när jag kom hem.

Vi har spenderat kvällen med att göra cheese rolls till Ellas school fair som jag ska hjälpa till med på lördag. Jag sjöng Sveriges nationalsång och "blinka lilla stjärna" för dem. Och så försökte de uttala mitt namn svenskt, det var för svårt.

HELLO

I fredags kom Jason hem till mig efter skolan vi skrev P/E. Han stannade till sent och vi åt fish and chips. Han, min värdmamma och mina värdsystrar tvingade mig att prova något väldigt kiwi. En friterad korv. Det var inte så gott. Sen tittade vi på balklänningar på ebay.

I lördags cyklade jag och Lena in till town. Vi tittade på klänningar och Lena hittade båda sina (bal och efter-bal) men jag hittade ingen. Sedan köpte jag vinröda byxor och vi gick till starbucks. Sen kom Jason. Lena cyklade hem och vi gick hem till honom. Vi åt glass och tittade på klänningar igen. Nu vet jag nog hur min klänning kommer att se ut, men  jag behöver fortfarande en klänning till efter-balen.
På kvällen gick vi på fest hemma hos Alastair. Det var rätt tråkigt.

Idag gymmade jag med Lena och Lilli. Innan gymmet provade vi canterbury pants. De trodde att vi stulit ett par och kallade på security. Men det hade vi inte, whoops. På gymmet tränade vi ett tag och jag gick hem istället för att vänta på de andra för jag behövde vara hemma tidigare för jag hade practise för stage challenge. Jag och Jason ska dansa vals och låtsas dricka kaffe i den franska delen.
Efteråt köpte vi kaffe innan vi gick hem till mig.

Imorgon ska jag på kayaking camp till Mavora lakes med outdoor rec. Vi ska paddla kajak och rafting i tre dagar. Vi hörs på onsdag.

SAKER

Idag hjältpe jag, Lena och Lilli till på special olympics, en simtävling för mentalt funktionshidrade. Allt vi behövde göra var att ge simmarna band med sin placering. Så vi missade period 1, 2 och 3. Och nästa vecka kommer vi få diplom för det.

Efter skolan åkte jag och Jason in till town. Han provade en kostym inför balen. Jag börjar bli lite stressad över klänning. Alla är så satsiga här, det är en big deal det här med balen. De flesta har klänningar och jag har inte ens börjat kolla än. Jag borde nog börja snart.

Nu är jag medlem i ett gym. Jag har inte gått på gym på nästan ett år och jag är rätt excited. Jag ska träna för första gången imorgon innan zumba. Nästa vecka ska vi, Lena och Lilli ska också träna där, få program designade för oss.

Jag ska vara med i stage challenge. Skolan sätter up en "föreställning" och tävlar mot andra skolor, tror jag. Vad vet jag. Jason skulle i alla fall dansa i Hargest uppsättning och han behövde en partner så han frågade mig. Det betyder att jag får en fredag off school om några veckor, yes!


HELG

I fredags kom Lilli och Lena hem till mig efter skolan. Vi köpte glass och satt ute och pratade för det var fint väder. Mina värdsystrar har bouncy shoes. Vi provade dem, rätt coolt.

I lördags hade vi en progressive dinner med vår group från skolan. Vi började hemma hos Alice med nibbles, sen pasta hemma hos Andrew, indiskt hemma hos Celia och sist efterätt hemma hos Hannah. Det var kul att äntligen få göra något. Men det kändes rätt skumt att inte sitta hemma och titta på tv på en lördagskväll. Vi har inte gjort saker allt för länge.

Igår, söndag, var jag hemma hos Jason. Vi åt glass till lunch. Cookies and cream (nomnomnom), min favorit.

VI HAR FLYTTAT

Det har hänt en del sen senast. Lena och jag har bytt värdfamilj. Vi bor inte tillsammans längre men våra familjer är bra vänner så vi ser mycket av varandra ändå.
Vi hade känt ett tag att vi inte riktigt trivdes längre och trots att vi pratade med vår familj så blev det inte bättre. Jag vill inte hänga ut dem allt för mycket, men det slutade med att vi lämnade Woodlands i fredags efter skolan. Vi spenderade helgen hemma hos en STS representant och på söndagen träffade vi våra nya familjer. De ordnade ett knytkalas för att välkomna oss. Vi bor nu båda två in town vilket känns sjukt skumt. Jag kan gå till skolan (fast de skjutsar mig till Lena som bor 2 min från skolan, men jag tänker nog börja gå ändå), vi kan göra saker, get involved och träffa vänner utanför skolan. Jag är så glad nu. Även om vi inte var helt olycklig förut och jag hade dåligt samvete över att lämna den gamla familjer så vore det att ljuga om jag skulle påstå att jag inte är mycket gladare nu.

RSS 2.0