BLACK MADISON


Det här är Black Madison, aka Maddie. Maddie är "min" ponny. Han är en tjockis, för han har inte blivit riden regelbundet på ett tag. Så nu går han på diet.

Igår red jag honom för första gången och på kvällen fick han följa med till pony club. Grejen med Maddie är att han kör upp huvudet och håller det uppe hela tiden när man rider honom. Förutom det så är han en jättegullig. Efteråt red vi ner på stranden som ligger precis intill the equestrian centre. Det var första gången jag ridit på en strand och det var ganska så väldigt härligt.


ONE DAY EVENT

Idag var vi i Otatara på the equestrian centre för Tessa skulle rida i skollaget. Det gick inte bra för Hargest. De blev diskade. Jason kom för att träffa mig. Han gillar inte hästar men han har kommit till två horse events nu haha. Jag planerar att lära honom att rida.

Imorgon händer något väldigt exciting. Imorgon ska vi hämta en ponny åt mig (yay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Det är Katies ponny Maddie som enligt Katie är super fantastisk.

DET HÄR HAR JAG GJORT

Den här veckan har jag varit hemma hos Jason, sprungit, ridit, varit på pony club, klistrat färgpatroner på kor (och blivit bajsad på), bakat kanelbullar, köpt julklappar och gått på Starbucks. Det låter till och med som att jag har varit busy. Inte direkt.


SOUTHLAND CHRISTMAS PARADE



Igår var det meningen att vi skulle åka till Wakapatu och hälsa på Bob. Men Delwyne åkte utan oss så vi ringde runt och försökte få någon att ta med oss och se the Santa Parade. Vi tog the farm truck över till Hayden och Trudys och tvingade Trudy att köra oss. Så vi fick se paraden i alla fall. Det var både min och Lenas första parad så det var ju lite exciting. Och några vi känner var med som clowner, haha.

På kvällen var Jason och hans familj hos Warren (Jasons uncle) som också bor i Woodlands så de kom hit och tog med oss dit. Vi satt i the spa och de andra roade sig med fyrverkerier.

I'M DONE WITH EXAMS

Idag hade skrev jag min sista exam, biology vilket jag tror gick okej, så nu har jag praktiskt taget sommarlov. Vi måse gå till skolan för prizegiving i december men förutom det så är skolan slut för det här året. Nu när exams är över kommer de och lämnar Sebestian, ponnyn vi tittade på för några veckor sedan, och senare ska vi kanske låna Katies ponny också.

Imorgon är det Santa Parade i Invercargill, men vi ska tydligen laga bacon & egg pie åt Bob och åka till Wakapatu. Jag hade ju hellre sett the Santa Parade om jag ska vara ärlig.

I LIKE ICE CREAM

Idag har jag skrivit media studies exam, gått till New World, ätit glass, suttit i solen, varit ute och sprungit och ridit.

Imorgon har vi maths exam och sen ska vi köpa julklappar inne i town, och sen ska vi se Breaking Dawn!!!!!!!!

BLAH

Igår tävlade Tessa i ett one day event i Donovan Park. Vi följde med och jag träffade Jason (för han bor inte alls långt därifrån). Vi såg Tessas dressyr och lite utav hoppningen innan vi gick hem till Jason.

Det var meningen att jag och Lena skulle plugga idag. Men det var fint väder så det slutade med att vi låg i solen istället. Jag öppnade i alla fall min biologibok, men sen stängde jag den igen. Detsamma gällde media. Så idag har jag varit ute och sprungit, legat i solen och spelat basket. Och inte pluggat.


MY COW HAT IS PRETTY AWESOME

Idag hade vi basketball break-up. Vi spelade paintball i Otatara. Jag är ingen naturbegåvning. Men jag fick i alla fall in några träffar. Men jag passade bäst för att sprinta och ta flaggan om jag ska vara ärlig. Det gjorde bara ont en gång när William sköt mig på låret. Efter det åkte vi till ett go-kartställe, men det var fullt så vi åkte till Burger King.

Imorgon ska Tessa tävla i Donovan Park, så jag ska träffa Jason för han bor inte alls långt därifrån.


I'm keeping myself entertained by blowing bubbles


And what do you think of the cow hat Hayden and Trudy got me for my birthday?

NEK MINUTE



'Next minute' said with an accent. Used to express a sudden dramatic turn of events.
Left my scooter outside the dairy. Nek Minute... *destroyed scooter lying on the ground*

people say that a lot here haha

VOCAB

Tea - middag
Sweet as - awesome
Boot - bagageutrymme
Oi - slang för hey
Maccas - McDonalds

STUDY LEAVE

Nu har vi study leave vilket betyder att vi är lediga för att plugga inför exams. Jag gick upp halv 8 och stack ut och sprang. Jason cyklade de 20 km ut hit och hälsade på mig idag. Det regnade på honom. Vi pluggade inför biologiprovet nästa vecka. Eller vi försökte i alla fall. Genetics, gas exchange och plant reproduction är inte så väldigt intressant.

HOT AE

1. Öppna Google Bilder
2. Skriv in ditt förnamn
3. Ladda ner den första bilden, och ladda den på Facebook
4. Så ser du ut om 20 år....


-

Idag hade vi vår första exam; English. Jag skrev bara en utav tre booklets. Det gick sådär. Jag var distraherad.
Men provet började inte förän klockan 2. Jag och Lena tog bussen in på morgonen. Vi gick till New World (supermarket) och köpte fruktsallad och såpbubblor. Sedan gick vi tillbaka till skolan och satt på rugbyfältet. Jason och Lilli kom och vi försökte plugga lite men gav upp rätt så snabbt. Vi spenderade 3 timmar där innan vi skrev provet.

Eftersom att vi skrev provet så missade vi bussen in till town. Jag, Lillia och Lena gick istället. Vi gick på mcdonalds och drack frappés. Tjejerna från skolan kom dit och vi satt med dem en stund innan vi var tvugna att gå till zumba.
Det var soligt idag vilket gjorde det till en jättebra dag!

LAST DAY OF SCHOOL

Idag var sista dagen i skolan innan exams. The year 13s gjorde pranks. Äggade och kastade vattenballonger på juniors, byggde ett fort av kartong, plastade in träd, skrev på asfalten och spray-painted fönstren samt fyllde cafeterian med ballonger. Jason och Blake skulle ha fake tans så jag blev en aning besviken när de såg ut som ostbågar imorse. Vi fick veta nästa års head students också. Ganska stor grej. Vi slutade efter period 4 så jag, Jason, Lilli och Lena satt i the library tills bussen gick. Jag läste en bok om maskar. Mycket intressant faktiskt.

När vi kom hem bakade jag cinnamon buns och sprang 7 km. Delwyne said my buns are divine.


2 DAYS LEFT OF SCHOOL

Idag var det över 20 grader och sol. Vi höll på att löka ihjäl i våra skoluniformer. I lösdags var det snöstorm. Vad ska man tro egentligen? Jag gjorde i princip ingenting i skolan. Det är sista dagen innan exams på onsdag så vi gör i stort sett bara revision.

Efter skolan åkte jag in till town med Jason. Han hjälpte mig att köpa julklappar som jag ska skicka hem till Sverige. Spännande va? Sedan gick vi till the velodrome där vi spelar basket. Jag är verkligen inte någon basketspelare. Bara så att ni vet. Men den här veckan förlorade vi bara med 15. Det brukar vara minst 30 (lol).

SOUTH ISLAND


wearing wet suits in kaikoura


sea kayaking in abel tasman national park, motueka


fox glaciar


kawarau bridge


te anau

HEJ KONSTIGT VÄDER

När jag vaknade imorse var gräsmattan utanför mitt fönster täckt av snö. Det är vår, nästan sommar, här. Det borde inte snöa. Jag är van vid snö i november men jag väntade mig inte snö i år. Men på måndag ska det vara sol och 24 grader. Vädret här är verkligen skumt. Ena dagen är det snöstorm och nästa dag är det typ högsommar.

Den här låten spelas på radion här, och jag är lite småförtjust i den:


PUZZLING WORLD


We did a poo at the Puzzling World in Wanaka during the south island tour

SMILEY FACE

Jag är så sjukt glad och lycklig. Allt känns fantastiskt just nu, förutom vädret. Gotta love Southland weather! Det regnar stup i kvarten och på vädret sa till och med att det skulle snöa. What the heck?! It's supposed to be almost summer. Galet.

Idag skulle vi ha spela softball och gått på zumba. Jag och Lilli åkte in till town efter skolan (Lena ville inte komma). Vi shoppade på Jay Jays (älskar den affären) och frimärken på postkontoret. Sedan gick vi på Starbucks där vi mötte upp Silvia och Ella. God I've missed them. De bor nära Winton (20 min från Invercargill) och går på Central Southland College men det är svårt att träffa dem ändå. Det var meningen att vi skulle gå på zumba tillsammans.

Men först skulle jag och Lilli spela softball men det visade sig vara inställt. Jason kom och vi gick med honom till Girls High där zumba är. Men när vi kom dit kunde vi inte komma in. Ikväll var det nämligen begränsat antal platser och vi fick inte plats. Jag och Jason gick ner till flodbanken och låg och pratade i en timma. Det gjorde mig väldigt glad. Det var kallt och jag hade shorts på mig men jag är ändå rätt glad att vi inte kom in på zumba.

Så man kan väll säga att idag inte blev riktigt som det var tänkt, men det blev hur bra som helst ändå!

DET HÄNDER INTE SÅ MYCKET I NZ

Hej mina kära svenska vänner.
Jag vet inte vad ni vill läsa om så det vore trevligt om ni kunde tala om det för mig.
Tack på förhand.

Hittills den här veckan har vi varit i skolan, spelat basket (och förlorat med 74 - 44 lol) och varit ute och sprungit. Det är typ allt.

En sak som jag kan berätta är att vi fick i uppgift att prata om hur deprimerade alla i NZ skulle varit om vi förlorat RWC vilket jag tyckte var en aning löjligt.


RSS 2.0