YOU'RE LIVING IN YOUR HEAD NOW

Bara en snabb sammanfattning av idag: varit hos tandläkaren, jobbat på brännan (börjar bli rätt brun nu, yes!) och blivit stucken av en geting. Just nu laddar jag inför att sticka ut och springa. Jag har precis ätit middag så jag kan inte springa än. Jag får förjävlig håll så jag väntar ett tag.

Imorgon tar värmeböljan slut, till mitt förtret. Det nalkas regn.


JUST THINGS I LIKED










weheartit.com

DON'T YOU KNOW PEOPLE WRITE SONGS ABOUT GIRLS LIKE YOU



just another great song by the naked and famous that i thought you all should see. this song is definitely one of my favourites. it's not just the music that is good, their music videos are really very inspirational. don't you agree?

STUDENT VISA


Gissa vad som precis kom på posten? Mitt visum!

SOMMAR


Hittills idag har jag solat, badat och ätit glass. Solero isglassen med apelsinsmak är min nya favoritglass. På samma ställe som vi badade spotade jag Malou Von Sivers igår, tufft va?

30 DAGAR KVAR


Om exakt 30 dagar är jag påväg till Nya Zeeland. Så galet att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det känns overkligt och extremt verkligt på samma gång.

10 000 METER UPP I LUFTEN SER JAG ALLT SÅ KLART

Himlen sprack upp och jag slapp regn när jag körde samma träningspass som i onsdags (10 km pw + 2,5 km löpning). Imorgon går mitt gymkort ut, så jag funderar på köra ett sista pass. Som avslutning liksom.

Jag känner att jag skriver i princip bara om träning just nu. Och så lite om att jag längtar till Nya Zeeland. Sanningen är att jag inte göra så värst mycket effektivt på dagarna. Folk är bortresta eller jobbar. Eftersom att jag inte har något bättre för mig satsar jag på någon form av konditionsträning varje dag.

SOM VATTEN

Gårdagens helt-okej-väder slog idag om till spöregn. Såklart. Jag hade tänkt att gå milen, men hur kul är det om man måste vada fram? Jag kommer förmodligen att trotsa regnet och ge mig ut ändå. Förhoppningsvis kan jag väcka lite sympati. Tänk på mig när jag simmar fram genom skogen. Inget går upp mot en släng av svensk sommar.


7


Glöm inte att lägga sju sorters blommor under huvudkudden i natt!

GLAD MIDSOMMAR


Jag kommer att sakna min bror när jag är i Nya Zeeland.

Idag åkte familjen ut till Vaxholm där vi letade rätt på en trevlig badplats och åt lunch + jorgubbar och körsbär. Ovaligt nog för en midsommarafton regnade det inte och solen tittade till och med fram ibland.

SAGOR FÖR BARN SOM ÄR VUXNA NU






ph. ett urval av de bilder jag tog här om dagen när jag gick på en kvällspromenad med lillasyster och hunden.

Glad midsommar allihopa! Nu åker jag iväg på en familjepicknick.


FÄRDIGTRÄNAT


ph. från när vi var i Bergianska trädgården med foto



Då var dagens träning avklarad: 10 km powerwalk + 2,5 km löpning. Nu ska jag äta morötter och kolla på Top Model. Hejdå! Typ.

SOMTIMES I WANNA DISAPPEAR


foster the people - houdini

COLOUR ON THE WALLS

you better run, better run faster than my bullet

HELVETESRUNDA

Jag kom nyss hem från en löptur och herregud säger jag bara. Det kändes helt ok med tanke på att jag inte sprungit på ett tag. Men det var definitivt ovant. Fast när jag var inne på den sista kilometern blev det sjukt svårt att andas och jag kände mig seg som jag vet inte vad. När jag sedan sprungit klart och bara hade 100 m hem fick jag spykänslor och det svartnade för ögonen. Jag var tvungen att sätta mig ned brevid bilvägen i 10 min innan jag kunde gå hem. Hur läskigt? Det har aldrig hänt förut, och jag hoppas att det aldrig händer igen.

-


Om lite mer än en månad är jag inte längre Therese som ska till Nya Zeeland. Då är jag Therese i Nya Zeeland.

HEJ

Jag ville bara säga att jag (vi) kom hem från Göteborg igårkväll. Vi har haft dey jättebra, bortsett från att det regnade en del. Geekås var bäst. Morgan var kul och jag nu har jag en Kjelltröja.
Jag förstår fortfarande inte riktigt att det är sommarlov. Än mindre att det är 36 dagar kvar tills jag åker till Nya Zeeland. Det innebär att det imorgon är exakt 5 veckor kvar. Start the countdown.

ALL THE OTHER KIDS WITH THEIR PUMPED UP KICKS


GEEKÅS, ULLARED

Jag är i Göteborg med Sanna och Olivia, därför har jag inte bloggat på ett tag. Vi har det jätteskoj här. Åkte vi till Ullared där vi (jag) papparazzifotade Boris som äger Geekås, och tog bild med och snackade lite med Ullared-Morgan. Han talade om för oss att han hade varit i Stockholm och hängt på Stureplan. Prillan stack fram underläppen.

Imorgon gör vi Liseberg.








Boris






I'LL MISS YOU HEAPS

Idag var det sista dagen i skolan. Jag började med att gå till min systers skolavslutning, hon gick ut 9an. Och sedan iväg till min egen avsutning. Sorgligt nog var jag tvungen att säga hejdå till en del människor idag som jag verkligen kommer att sakna. Det var den sista dagen som jag var en del av min klass. Jag kan inte tro det, det känns konstigt. Det är sorgligt och jag har bölat en del. Glöm inte bort mig, ok?


RESVÄG

Stockholm > London
London > Bangkok
Bangkok > Sydney
Sydney > Wellington
Wellington > Invercargill

Vi börjar i Stockholm den 26/7 och landar jag landar i Invercargill den 28/7. That's what I call one heck of a flight.

SCHOOL RECORD TRANSCRIPT






För en stund sedan var jag ute och gick till postlådan. Nu har jag skickad iväg vad som förhoppningsvis är sista dokumentet till STS innan avresa. Jag har fått mejl angående flygbiljetterna också. Jag ska skriva in lite uppgifter på flygbolagets hemsida och sedan är även det ordnat. Dags att packa snart?

SNART ÄR DET ÖVER

Jag sitter och tömmer min skoldator. Den ska lämnas tillbaka imorgon. Min sista "vanliga" skoldag. Helt overkligt! Idag hade jag den sista fysiklektionen på över att år (jag tänker absolut inte läsa fysik när jag är borta). Jag kan inte beskriva känslan. Dessutom klarade jag terminsprovet. Kan det bli bättre?

Om en liten stund kommer mormor och morfar hit för min lillasyster går ut 9:an på onsdag. Tänk att det är två år sedan jag stod iförd blå gown och graduation cap. Nu är det hennes tur.

DET HÄNDER BARA INTE



Lika kul varje gång.

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN
















De senaste dagarna har varit lugna, men jag har ändå inte orkat blogga något. Lat var ordet. Jag har ridit, fikat hos min engelskalärare, varit i Bergianska trädgården med foto, haft mina vänner över på middag (avskedsgrej), tagit årets första dopp och solat en hel massa. Varför tycks jag vara den enda som inte har sommarlov just nu? Det är ju sommar ute.

CAN YOU WHISPER?


SHORTS


Jag är i akut behov av nya shorts. Jeansshorts alltså. De jag använde är egentligen förstora så jag behöver skärp. Men grejen är den att jag inte hittar några jag gillar. Damn it. Hoppas att jag hittar några snart, för annars blir det jobbigt. Jag hade tänkt ta med mig åtminstone ett par till NZ, och det vore ju ett plus om de passade.

Föresten har jag fått en bekräftelse från den nyazeeländska ambassaden i Haag: de har mottagit min visumansökan! Tidigare än väntat, men jag klagar inte.

GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN






Grattis till Sanna som fyller 18! Åva skulle vara extremt mycket sämre utan dig.

SOLEN ÄR EN MELLAN STOR STJÄRNA, UNGEFÄR EN MILJON GÅNGER STÖRRE ÄN JORDEN


Sista dagen på ledigheten. Sadface. På onsdag har jag ett jättestort fysikprov (aka. domedagsprovet), men det är också den sista kraftansträngningen innan skolavslutningen. Behöver jag säga att jag längtar? Idag hämtade pappa ut paketet med böcker som vi beställde förra veckan. Där i fanns den längsta boken jag någonsin kommer ge mig på att läsa (nästan 1500 sidor!) och min present till värdfamiljen, som jag tänkte visa senare. Hejdå, untill then.

PEACE

Jag kom precis hem efter att ha ätit jättegod middag på restaurang. Jag hade min nya jumpsuit på mig. Vi köpte hem två paket B&J och stuff till att göra hemmagjord glass. Kolla på film och käka glass, yey!




Jag vet att jag tjatar mycket om att det är mindre än två månader kvar nu. Förlåt, men jag tänker på sökert 50 gånger om dagen, varje dag.

MORGONRUNDA




random pics.

Imorse släpade jag upp ur sängen vid 8-tiden och knöt på mig löparskorna. 6 km blev det. Fett oskönt att springa, men fantastisk känsla efteråt.

Idag ska det bli supervarmt och planen är årets första dopp. Men nu ska jag duscha. Tjingeling!

TO THE EMBASSY





Idag har jag gått ungefär 8 km powerwalk, målat naglarna turkosa, shoppat och sist men inte minst: skickat min visumansökan till den Nya Zeeländska ambassaden i Haag! Enligt tjejen på posten lär den komma fram på torsdag eller fredag nästa veckan. Sedan tar det ca två veckor innan jag får mitt visum. Nu behöver jag bara skickat in mina grades from the past 3 years och sedan är det inte så mycket mer kvar tills jag åker.

FLUORESCENT ADOLESCENT




DANS

I tisdags var jag på dansuppvisning, som min lillasyster var med i.






LÅNGLEDIGT

Om två veckor är det sommarlov. Jag kan knappt bärga mig. En enda kraftansträngning kvar i form av ett kursprov i fysik (kill me) och sen är det så gott som över. Det första som händer är att jag åker till Göteborg tillsammans med Sanna och Olivia. Vi ska gå på Liseberg och förhoppningsvis ta oss till Ullared. Och sedan är det inte långt kvar tills det att jag sätter mig på planet och flyger till Nya Zeeland. Shit, nu är det inte längre ett år eller typ 8 månader kvar. Det är mindre än två.


RSS 2.0