PÅ RADION

Dessa låtar spelas jämt på radion. Jag kan även nämna att Swedish House Mafia - Save the World (tonight) spelas lite då och då. Varje gång den spelas ropar jag; Swedish song!










SAW IT ON TV



Some of you may remember how, about a year ago, I was obsessed with this ad and how cute I thought it was. Well, guess what! I saw it on tv last night.

HEJ LÖSRYCKT INLÄGG

Jag som trodde att vi kommit överens om att ni skulle kommentera lite oftare? Inte en enda kommentar har jag fått. Not cool!

Idag kom Ngaire hit. Ngaire är vår områdesrepresentant. Hon skulle fylla i ett form om hur det går för oss. Men allt är bra, so no worries. Jag och Lena ska börja spela volleyball snart, och nästa vecka börjar vi spela i samma basketlag som Tessa. Ett basketlag för killar i Tessas ålder. Alltså födda 96a. Vår värdbror Hayden coachar och kom över för att fråga vad vi vill ha för nicknames på våra t-shirts. Det verkar som att mitt nickname blir fit, bara för att jag är så fit. Eller ja, det är ett internt skämt.

Jag har en aning träningsvärk för tillfället. Jag ångrar att jag inte sprang på fem veckor. Jag har tappat så mycket av min kondition. Men jag sprang både idag och igår + styrkeövningar efteråt. Jag ska bygga upp min kondition igen även om det tar ett tag. I'm getting there.

Ytterligare en trevlig sak som jag tänkte att ni kanske vill veta är att vi snart ska ta hästarna till huset från the trees, hagen där de stått över vintern. Dessutom ska vi förmodligen låna två hästar. En till mig och en till Lena. How great is that?

QUEENSTOWN

Jag tog aldrig några bilder i Queenstown. Ni får helt enkelt nöja er med digital kamera-bilder och lita på mig när jag säger att det är sjukt vackert där uppe. Skidåkningen är rätt bra, men det är ett ganska litet skidområde. Vi lämnade Hargest strax efter 6 am och var uppe vid skidområdet vid 9. Det ingick i paktetet så de ville att alla tog en lektion så jag tog intermediate och åkte resten av dagen med ett gäng kiwis. Haha, de tyckte att jag var riktigt bra på att åka skidor. Antar att det kan bli så när man bor i Sverige. Strax efter 3 pm lämnade vi tillbaka skidorna och lämnade The Remarkables.

Jag kan tillägga att jag har kommit fram till att jag verkligen gillar dem, mitt "gäng" som jag hänger med i skolan. Det är jag, tre tyskar och en drös kiwis.




Queenstown.

SKIING AT THE REMARKABLES

Jag har ställt klockan på 4.30 am, till och med tidigare än när vi skulle på snow camp, för imorgon ska vi åka skidor. The international ski trip som blev inställd på grund av snö blir av imorgon istället. Men tomorrows forecast for Queenstown är sol och 14 grader. Jag är inte det minsta sugen på att gå upp före solen, men att åka skidor är ju alltid kul. Imorgon tar jag med mig min nikon så att jag har lite bilder att visa.


Lilli, me and Lena at the Remarkables ski area last weekend.

WEEKEND

Hej mina kära svenskar. Jag vet att jag inte har skrivit på ett par dagar, men jag har inte hunnit. Sedan sist har jag skrivit uppsatser, matat hästar, varit ute och sprungit, varit på 50-årsfika, kollat in vad Invercargill har att erbjuda i shoppingväg och varit på Starbucks. Been looking forward to the weekend. And now it's finally here! Imorgon ska vi spela cricket med Tessas netball team och på söndag ska jag och Lena på ski trip.

Åh, jag och Lena ska få mata lamm! 50-åringen som för övrigt är en av Delwynes vänner har en massa får och ska ringa upp oss när hon har lamm som vi kan komma och mata. De är extremt söta. Jag springer förbi bl.a. ett fält med får och lamm när jag är ute och springer. De ser ut precis som lambi-lammet. Hoppas att hon ringer snart.

LETTER FROM HOME


Idag fick jag brev hemifrån!

Jag saknar er! Jag fick tårar i ögonen när jag läste brevet och såg teckningarna. De var jättefina och jag blev super gad. Tack för osthyveln (jag har saknat osthyvlar! big time) och veckorevyn! Brevet jag skickade till er förra veckan borde komma fram snart om det inte redan har kommit.

Jag och Lena var ute och sprang idag. Första gången på nästan fem veckor för min del. Hehe, jag har varit lat. Jag borde verkligen börja igen med tanke på vad vi äter. Jag försöker att inte äta en massa brownies och kakor. Sen äter vi i princip hela tiden också, typ när vi är uttråkade. På the orientation meeting vi var på ett par veckor sedan sa områdesrepresentanten; "all European girls that come to New Zealand gain weight, don't think too much about it, you'll loose it when you go back home."

GOOD STUFF

Jag har bloggtorka (ni borde kommentera mera, och berätta för mig vad jag ska skriva om) så jag tänker skriva en lista över saker som gjorde mig glad idag:

♥ Idag var det riktigt varmt för att vara vinter. Hela 13 grader. Sådana temperaturer får man inte under en svensk vinter.

♥ Under interval fick jag höra att jag låter som en äkta kiwi. Verkar som att jag håller på att få en accent.

♥ Jag fick merit på mitt första matteprov. Motsvarigheten till vg, men jag tror inte att jag var särskilt långt ifrån excellence (mvg).

♥ Imorgon är det teachers only day; no school!


GODMORGON



Igårkväll vid 7-tiden kom vi tillbaka till Invercargill. Delwyne hämtade upp oss och vi åkte hem och åt middag. Riktig mat! Jag och Lena where like: real food!!!!! Efter att ha levt nästan två dygn på mueslibars och frystorkad campingmat var det hur gott som helst. Efter att ha duschat gjorde jag milo. Om jag har saknat milo. Jag är osäker på om jag berättat vad det är. Det är en nyazeeländsk version av varm choklad. Mycket godare än oboy. Under snow camp har jag saknat my heater, electric blanket, the shower, milo, real food, running water, toilet, internet.

Antar att ni vill veta vad vi har gjort där uppe på berget. Vi åkte från Hargest strax innan 8.30 am och kom fram till The Remarkables ski area vid 12-tiden. Jag måste bara säga att Queenstown är extremt vackert. Lake Wakatipu och bergen. Ärligt talat så är vattnet mycket blåare i Nya Zeeland. Om det nu går. Det är i alla fall hur fint som helst där. Det ser man inte varje dag. I alla fall inte om man bor i Sverige i vanliga fall.
   Vi gick uppför en skidbacke och en bit uppför berget innan vi kom fram till platsen där första gruppen hade byggt sina snow caves. Vi skulle egentligen fortsätta men vi bestämde oss för att expandera den andra gruppens caves istället. Jag, Lena, Shannon och Lorissa delade snow cave. Men vi byggde ut och byggde en tunnel till grottan brevid där de andra tjejerna sov. Så vi hade som en two bedroom apartment.
   Själva byggandet var definitivt det bästa delen för natten var inte så fantastisk. Det var kallt, blött och hårt att sova på snön. Liggunderlaget hjälpte inte speciellt mycket. Vi överlevde natten även om vi inte sov så jättebra. Jag låg mellan Shannon och Lena. Båda snarkade. Jag har föresten fått mig ett nytt smeknamn; Green sausage. Jag hade nämligen en grön sovsäck och sa att jag kände mig som en grön korv.

Dagen efter väckte de oss strax efter klockan sju. Vi packade ihop våra saker rätt snabbt så vi roade oss med att åka ner för en kulle på presenning vi haft i grottorna. Klockan 9 gick vi tillbaka ner till skidområdet. Eller ja, sista skidbacken ner bestämde sig hälften av oss för att åka ner på presenningarna. Jag och Lilli tänkte dock gå. Men efter ett par meter halkade jag och välte omkull Lilli. Så vi gled nerför i princip hela skidbacken. Inte behövdes det några presenningar inte. Vi måste ha sett ut som idioter; de som satt i liften påväg upp måste ha fått sig ett gott skratt i alla fall.

När vi kom ner åkte vi skidor i ett par timmar innan vi åkte hem.


I'M HOME



berättar mer imorgon

BYE

It's just past 6 am here, but I've been up since 5.30. In about an hour we'll be leaving for snow camp. Must say that I think it's going to be quite cold. Or rather that I'm afraid we'll be freezing our butts off.

PREPARING FOR SNOW CAMP


random photo i took in auckland


Imorgon ska jag kliva upp klockan 5.30 för strax efter klockan 7 åker vi till skolan och sedan bär det av mot Queenstown och The Remarkables. Jag och Lena fick gigantiska ryggsäckar från skolan att låna för lägret. Vi skulle egentligen ha tagit hem dem igår men då skulle vi in till stan så vi fick bära runt på dem i skolan idag istället. Man kan lungt säga att vi såg ut som ett par tards och vi fick en hel del konstiga blickar. Men men, nu är allt packat och klart.

Jag har köpt vykort som jag kommer att skicka iväg till familj och vänner så snart som möjligt. Så några av er kan vänta er ett brev från Nya Zeeland inom en snar framtid!


LIKE ANY OTHER DAY

Idag har varit som alla andra dagar. Typ skitkallt och blött. Skola, läxor, mata djur. Hoppas att det blir varmt snart.

På fredag ska jag och Lena infinna oss på skolan klockan 7.30. Vi ska på snow camp med outdoor rec. Vi åker upp till The Remarkables i Queenstown där vi ska bygga snow caves och sedan övernatta i dem. På lördagen åker vi skidor och kommer hem på kvällen. So thats what I have planned for this weekend.


I'VE SURVIVED 18 SWEDISH WINTERS

Idag var jättemånga skolor och företag stängda på grund av snön. Hargest var självklart inte en av dessa skolor. Men allvarligt talat så var det typ ingen snö alls. Det snöar lite till och från men det var 5 cm, max. Och i Sverige stänger skolorna inte ens för 1 m snö och storm. Vi såg på nyheterna att det har snöat i Auckland för första gången sedan 1939. Snön låg förstås inte kvar. Det finns en facebook-grupp som heter något i stil med "I survived the snowing in Auckland." Made me laugh.

Så idag har jag varit i skolan, gjort mina läxor, hjälpt till på gården och kollat på tv. Spännande va?


Believe it or not, but it's snowing in August

I Southland, Nya Zeeland i alla fall. Jag tänkte fixa bildbevis men jag lyckades inte få till en bra bild. Olyckligtvis. Tessa är fortfarande sjuk; hon lät som en disneyfigur/pojke i målbrottet igår. Jag har huvudvärk, än så länge.
Idag tänker jag och Lena köra på family appreciation day. Det vill säga att vi gör någon speciellt för familjen. Vi ska baka kladdkaka!

Jag känner att mina inlägg är väldigt lösryckta. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.

MY FIRST EVER RUGBY GAME

Idag har jag varit på min första rugbymatch. Jag, Lena och Lilli som också är från Tyskland och ett gäng kiwis från skolan stog i regnet och såg matchen mellan Southland Stags och North Harbour. Eller ja, vi såg inte så mycket och jag fattade inte så mycket. Men vi stog mest och pratade så det var rätt kul ändå. Southland vann i alla fall har jag förstått. Jag och Lena gick innan matchen var slut och då såg det ut som om Southland skulle förlora, men när vi gick ifrån arenan hörde vi världens cheer. Måste varit då Southland tog över ledningen.


LÖRDAG

Imorse gick jag och Lena upp vid 7-tiden för att hjälpa till ute på gården. Vi flyttade stängsel och matade kalvar. Om ungefär en timma ska vi åka in till stan för att gå på rugby. Min första rugbymatch, och jag kan inget om sporten. Men jag har blivit lovad en förklaring av reglerna. Det blir säkert kul, bara det inte börjar regna.

FRIDAY AFTERNOON

Tessa är sjuk och Lena och jag sitter vid varsin dator.

Imorgonbitti ska vi upp vid 8-tiden för att hjälpa till att mata kalvarna. Förhoppningsvis ska jag och Lena på en rugbymatch tillsammans med ett gäng kiwis imorgon eftermiddag. Men vi kanske inte kommer att kunna ta oss dit. Vi skulle ha fått skjuts eftersom att Tessa har en netball match imorgon, men hon har som sagt gått och blivit sjuk så hon lär ju inte gå imorgon.

EXCHANGE STUDENT



Min coola badge jag fick gå upp på scenen under assembly last week för att ta emot.

KO-BEBISAR

Jag och Lena följde med och matade kalvarna idag. De är hemskt söta.




Like my outfit?

RUGBY ON SATURDAY

Hur har ni det det hemma? Jag kan saga att jag saknar den svenska sommaren just nu. Det ar visserligen ingen sno men det ar svinkallt pa morgnarna och det ar en pina att ta sig upp ur sangen eftersom att det ar sa kallt. De har ju inte precis varma hus har.

En tjej, som for ovrigt var min buddy forsta dagen, fragade mig pa matten idag om jag vill folja med och se en rugbymatch pa lordag. Hargest spelar mot Boys' High. Jag hoppas verkligen att jag kan ga. Men vara vardforaldrar har sagt att de inte vill sitta och skjutsa oss, men det finns heller ingen buss man kan ta och de har inte fungerande cyklar. Gutting really. Jag vill inte sitta fast pa garden varje helg..


DU FASTNAR PERFEKT I MIN POLAROID


Jag gör inte speciellt mycket i skolan. I de flesta av de ämnena jag gör har de för tillfället internals asessments så jag sitter mest bara och läser. Jag ritade på min hand idag i media studies efter att jag gjort matteläxan.

HAPPY BIRTHDAY DAD

Tumblr_lcb5930gel1qzl76qo1_500_large_large
weheartit.com

Grattis på födelsedagen pappa! I'm honestly not sure about what you're turning, sorry about that. Hope you have a great day.

SUNDAY

Hey guys. Jag hade tänkt lägga upp bilder från redan hit men internet var för segt, så jag orkade inte. Jag har laddat upp hälften av bilderna och jag laddar nog upp resten imorgon.

Idag har vi varit ute och ridit en kort runda på Trudy. Vi hittade en död pungråtta. Really very yuckie. Jag red på Trudy medan Tessa och Lena gick brevid. Vi var vid en liten bro och på räcket låg något som såg ut som en katt och jag pekade på den och sa look. Och Tessa kollade och skrek. Rätt kul var det ändå.
Vi har även bakat brownies och kollat på en massa på TV. Åh, och kalvarna är sjukt söta! Jag höll på att dö, så söta var de. Jag ska ta bilder och lägga upp för ni bara måste se. Anyway, better go. School tomorrow. Ok, bye.

RESAN TILL NYA ZEELAND

Så. Nu har jag tagit tummen ur röven och laddat upp bilder från resan hit.




Arlanda.


Bangkok.


Sydney.


the hotel room in Auckland.


And there was free internet.


View of the Southern Alps from Christchurch airport on the last day of travelling.

BACKPACKS

Hej alla. Idag har jag och Lena köpt nya ryggsäckar. Så nu slipper vi ha våra gula STS-ryggsäckar. Under veckan som gått har min ryggsäck fått high-fives och diverse kommentarer. Om vi säger såhär; everybody knew that two of the exchange students had yellow backpacks.

Nu ska jag kolla på rugby.


RIVERTON


Riverton


Our bedroom


Sunrise. The view from our bedroom window.

Lite bilder från de första dagarna i NZ som vi spenderade i familjens beach house i Riverton eftersom att de höll på att renovera köket i Woodlands.

AT THE MOMENT




Vi har art, och jag har inget att gora. Jag sitter typ vid datorn hela tiden. Men jag har inga bilder att redigera for jag glommer alltid att ta med mig sladd sa jag redigerar lite av mina bilder som ligger uppe pa pixbox. Och facebook sa klart. I outdoor rec idag lagade vi cykeldack.

WE WENT BIKING IN WEDNESDAYS OUTDOOR REC




SKOLUNIFORM

Har kommer nu en efterlangtad bild pa min skoluniform. Skjorta, slips, röd jumper, supersnygga skor och pricken över i; knästrumpor av färgen bäver.


IN THE LIBRARY

Chilling in the library with Lena. She's doing her latin homework, kind of, but I finished my maths homework last night so I don't have anything to do. We'll be going to the international meeting on about 15 minutes. We're going to the Ball Extravaganza tonight, some year 13s will be modelling dresses. So yeah, well that's about it. Bye.

PHOTOS FROM TODAY

Efter klagomål på avsaknad av bilder har jag försökt ladda upp men det är skitsegt så jag laddar upp senare. Men idag har vi haft bl.a. från outdoor rec där vi stack ut och mountain bikade längs med Waihopai River. Way better than physics. Jag ska snart lägga upp bilder från resan hit och Riverton men jag har inte orkat redigera så ni får vänta.


Lutte and Lena


ART CLASS

Vi har art just nu. Jag och Lena googlar New Zealand landscapes. Turns out att jag kommer att ga i en year 12 art, men lasa year 13 photography for de var sa imponerade av mina photoshopkunskaper att de tycker att jag ska gora photography och lasa art pa year 13 niva, so I'm like yes!

Idag under senior assembly fick jag, Lena och tva andra utbytesstudenter ga upp pa scenen och ta emot varsin JHC badges. Inte kul. Dessutom rakade jag och Lena ga pa junior assembly forst sa vi missade halva media studies...
Jag ska snart ladda upp bilder pa skoluniformen som lovat. Den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange.

SECOND DAY AT JAMES HARGEST

Okej så idag var the second day of school at JHC. Mitt schema har ändrats lite och nu läser jag year 12 arts istället för year 13 photography. Fotoläraren var rätt imponerad av mina fotokunskaper och att jag hade en systemkamera. Han sa, quote: "you could be quite useful". Jag skulle få gör en mixed media diary of my year at James Hargest, vilket jag var rätt excited about. Men de har tydligen gjort allt det roliga redan så de trodde att jag skulle få ut mer av year 12 art. Så så blev det.

Jag kommer även att byta media class vilket är lite tråkigt för det var ett par pretty cool girls i den klassen jag var i. Men nu kommer jag i alla fall att ha art och media studies med Lena. 
Biologin här är lätt. Visserligen så håller vi på med revision, men det är på gener och alleles. Det som vi i Sverige gör på högstadiet och lite i Biologi A.
På matten idag gjorde vi intergraler, vilket vi redan gjort hemma. Jag byter dock maths class imorgon. Men engelskan är densamma. Jag och Caroline från Belgien går i en English B class vilket är den lägre engelska nivån: våra classmates är understimulerade killar med koncentrationssvårigheter. Vi får se hur det går. Vi såg i alla fall "V for Vendetta" på engelskan idag. Imorgon har vi första Outdoor Rec då vi ska go mountain biking.

Nu är vi i Woodlands för köket är färdigrenoverat. Internet funkar på laptopen om jag sitter i kontoret. Så för den som vill skypa funkar det nu. Jag kommer hem från skolan 6 am svensk tid.

FIRST DAY OF SCHOOL

Då var första dagen i skolan avklarad. Mycket intressant måste jag säga. But the people at school are pretty cool. Vi fick välja ämnen idag så here we go. Jag är i year 12.

Biology
Art - photography
Maths
English
Media Studies - journalism (det fanns in plats i film)
Outdoor Recreation (man är utomhus och gör olika aktiviteter. Vi ska bl.a. göra snow caving och på onsdag är det mountain biking.)

Outdoor Rec kommer att kosta lite, men det ska tydligen vara värt det för man får se så mycket man annars inte skulle fått se och man får göra massor av aktiviteter. Och typ alla international students do it.
Vi borde vara i Woodlands imorgon kväll. Det blev lite förseningar med köket.

RSS 2.0